FC Viktoria Plzeň v úvodním zápase v základní skupině Evropské ligy odehrála s AS Řím vyrovnaný souboj a po brankách Perottiho z penalty a Marka Bakoše si připsala do tabulky první bod.


„Byl to vyčerpávající zápas, AS Řím potvrdil svoji kvalitu a ten bod je pro nás určitě dobrý. Chtěli jsme do zápasu vstoupit jinak, ale soupeř nás vůbec do ničeho nepustil a nakonec z toho byla penalta. Možná se tím uspokojili a my toho využili, vytvořili si nějaké zajímavé situace a podařilo se nám vyrovnat. Pak to byl vyrovnaný souboj a oběma týmům chybělo málo ke vstřelení vítězné branky,“ hodnotí utkání Marek Bakoš. „Určitě se nemáme za co stydět. Měli jsme sice ještě nějaké šance, ale oni také stále hrozili. Remíza je zasloužená,“ dodává brankář Petr Bolek.

Zkušený gólman vystřídal mezi třemi tyčemi Matúše Kozáčika, který si ve středu přivodil na tréninku lehčí zranění. „Na tréninku Matúšovi ztuhla záda a bylo jasné, že do druhého dne to nedá do kupy. Já jsem připraven pořád, to člověk musí být, když dělá druhého brankáře. Nijak mě to nerozhodilo, těšil jsem se, že si zachytám,“ říká Bolek.

Začátek zápasu si určitě všichni fanoušci Viktorie i samotní hráči představovali jinak, penalta se kopala už ve čtvrté minutě. „Takový start jsme nečekali. Chystali jsme se na něco a pak dostaneme gól hloupě z penalty. Trenér brankářů mi pouštěl před zápasem jak to Totti a také právě Perotti kope. Věděl jsem, že do poslední chvíle čeká na pohyb brankáře, byl to takový souboj, ale kopnul to fakt dobře. Nicméně naštěstí nás to nesrazilo, ale naopak nakoplo,“ popisuje Petr Bolek.

O vyrovnání se postaral v jedenácté minutě Marek Bakoš. „Bavili jsme se před zápasem, že chceme hrát po stranách a centrovat dobré míče do vápna. Nakonec nám přesně tohle vyšlo, bohužel ale jen jednou. Jsem rád, že jsem se trefil, ale důležitější je pro mě bodový zisk,“ doplňuje slovenský útočník.

Zápas sledovalo více než deset tisíc fanoušků a domů museli příznivci Viktorie odcházet spokojení. „Hráli jsme doma a naši fanoušci v tom utkání mají velkou roli, je opravdu jedno, jestli tady hraje Příbram nebo Řím, každý soupeř tu je před nepříjemným tlakem. Atmosféra byla skvělá a já jsem si to moc užíval. Divákům patří velký dík,“ uzavírá Petr Bolek.

Fotogalerie