Viktoria se s Riedem v Benidormu rozešla smírně. Zápas s druholigovým rakouským soupeřem skončil 0:0. Po jeho konci ho zhodnotili asistent trenéra Dušan Fitzel a obránce Roman Hubník.

„První utkání, které jsme zde odehráli, bylo daleko lepší. Ried k tomu ale dnes přistoupil výborně, hrál agresivně a dělal nám problémy,“ začal s hodnocením Fitzel. „Očekávali jsme pohodovější zápas, ale soupeř opravdu agresivně napadal a byl nepříjemný v osobních soubojích,“ pochválil asistent kouče rakouský celek.

Do zápasu od začátku zasáhla jiná sestava než proti Legii Varšava. „Když pak do hry přišli v průběhu jiní hráči, bylo to znát. Měli jsme více šancí. Nᚠkádr je opravdu široký,“ těší Dušana Fitzela. „Pozitivní věcí je, že jsme na styl soupeře dobře zareagovali a začali také agresivně napadat. I když to nebylo výsledkově tak dobré jako s Legií, šance jsme měli, na konci jsme dali i břevno... Kdybychom všechno proměnili, také jsme mohli dát tři-čtyři goly,“
míní asistent trenéra.

Souhlasí také Roman Hubník. „Zápas jsme mohli zvládnout výsledkově lépe. Ale jsem rád, že jsme nedostali gól. Až na neproměněné šance to bylo dobré,“ myslí si obránce Viktorie. „Nula vzadu je důležitá. V přípravě jsme dostali hodně gólů, tak doufám, že se na tom dá stavět,“ přeje si.

Poslední přátelský zápas čeká Viktorii ve středu proti čínskému Kuej-čou Cheng-feng. „První zápas na tomto soustředění jsme hráli víceméně v takové sestavě, která byla na podzim základní. Proti Riedu hráli další hráči a ve středu už by to mělo vypadat tak, že se chystáme na finále,“ řekl před generálkou Fitzel.

„Bude to nᚠposlední zápas před odjezdem, potom za týden nastoupíme proti Partizanu. Každý z nás se těší, až to začne. Chceme generálku zvládnout co nejlépe,“ zakončuje Roman Hubník.

Fotogalerie