Plzeňské obraně se v úvodu sezony daří. Po inkasovaném gólu v úvodu prvního kola na Dukle dokázala čtveřice kolem Romana Hubníka zavřít vlastní branku a drží už 443 minut neprůstřelnost.

„Jsem rád, že góly moc nedostáváme a byl bych ještě radši, kdybychom nějaký ten zápas vyhráli i větším brankovým rozdílem, aby se kluci taky střelecky chytli,“ říká na otázku ohledně dobře fungující defenzivy kapitán Roman Hubník.

Ten bývá v posledních kolech pokaždé jedním z nejdůležitějších článků plzeňské sestavy. Viktorii také pomáhá fakt, že spolu celá čtveřice v zadní řadě mohla odehrát zatím všechny zápasy. „Myslím si, že je to velice důležité. Každý o sobě víme. Je skvělé, že můžeme hrát takhle pospolu. Snad to tak bude i nadále,“ doufá důrazný obránce.

PŘEDZÁPASOVÉ INFORMACE HLEDEJTE ZDE

Teď se spolu s týmem chystá na další těžkou zkoušku. Fotbalisté Mladé Boleslavi dokázali v minulém kole nastřílet Opavě dokonce šest branek. „Boleslav má brejkové typy hráčů a spoustu gólů také dala právě z brejků. Na to si budeme muset dát pozor, abychom nedělali ztráty a nepouštěli je do protiútoků – v tom jsou silní,“ uvědomuje si Hubník.

Jeho spoluhráči se budou snažit vrátit soupeři také porážku 1:2 ze začátku jarní části poslední sezony. „Já si pamatuju, že v těch domácích zápasech s Boleslaví většinou padalo hodně gólů a obecně bylo hodně šancí. Pro diváka atraktivní fotbal, ale většinu těch branek jsme dostali z brejků, takže se na to budeme muset zaměřit a vyvarovat se zbytečných ztrát.“