V generálce na jarní část sezony 2018/2019 remizovali viktoriáni s americkým týmem New England Revolution 2:2, ačkoliv ještě necelých deset minut před koncem o dvě branky prohrávali. Závěrečný duel přípravy zhodnotili v Marbelle asistent trenéra Dušan Fitzel a obránce LukᚠHejda.

„S remízou tolik spokojeni samozřejmě nejsme, ale nejvíce nás zajímal způsob hry,“ upozorňuje hned na úvod Fitzel. „V prvním poločase nás soupeř zaskočil, hráli jsme proti větru a nebyly tam věci, které jsme chtěli vidět. Ve druhé půli jsme prostřídali a měli jsme více šancí i příležitostí, utkání splnilo to, co jsme chtěli, ale s výhrou by bylo příjemněji,“ doplňuje své hodnocení.

Svůj pohled na zápas doplnil také Hejda: „Soupeř ukázal velkou kvalitu. Byl silný jak na míči, tak v soubojích i rychlostně, hráči se těžko zachytávali. Šlo o dobrou prověrku.“

Viktoria tak zakončila španělské soustředění s bilancí tří remíz a jedné porážky. „Po zkušenostech, které mám, tak vím, že když jsou v přípravě samé výhry, je sebevědomí až moc vysoké. Z tohoto pohledu je možná i lepší jít do ligy s pokorou,“ míní Dušan Fitzel. „Ale celkově nás zde ve Španělsku trápila koncovka. My ovšem věříme, že v ostrých zápasech to zlomíme,“ dodává.

Podobný názor zastával i LukᚠHejda. „Pořád je to pouze přípravný zápas, ale jsme rádi, že jsme ho z 0:2 dotáhli do remízy. Nikdo nechce prohrávat. A co se týče naší koncovky, tak je pravda, že pozičně se do ní sice dostaneme, ale na góly se strašně nadřeme,“ doplňuje osmadvacetiletý stoper.

Fotogalerie