Viktoria Plzeň v zápase 3. předkola Ligy mistrů nad Bukureští dvakrát vedla, ale nakonec z utkání odchází s remízou 2:2. O branky se postarali Michael Krmenčík s Janem Kopicem.

„Pro nás to byl těžký zápas. Chtěli jsme vstřelit gól, což se nám povedlo dvakrát, takže jsme rádi,“ prohlásil po utkání první střelec. „Vedení jsme si mohli pohlídat, je škoda, že jsme dostali góly ze standardky a druhý na přední tyč. První trefil pěkně, druhý se svezl po hlavě Davidu Limberskému a zapadl do branky,“ klopí oči Krmenčík. Sám vstřelil branku podle vlastního receptu. „Takový můj klasický gól, odstavil jsem si hráče a trefil bránu, jsem za něj rád,“ popisuje. Před odvetou v Plzni si přeje útočník s patnáctkou na zádech co největší podporu tribun. „Máme do odvety dobrou pozici a já bych chtěl vyzvat všechny naše fanoušky, aby vyprodali Doosan Arenu a pomohli nám postoupit. Pokud za námi budou naši příznivci stát, tak myslím, že je dáme,“ dodává odhodlaně Krmenčík.

„Zápas byl těžký fyzicky. Dusno, na stadionu třicet tisíc fanoušků a ještě zavřená střecha. Z fyzického hlediska jsme si asi sáhli na dno,“ přidává se druhý střelec Jan Kopic. „Remíza 2:2 je do odvety dobrý výsledek, který bychom měli doma potvrdit. Je ale i zrádný protože proti sobě máme kvalitního soupeře, jenž dokáže využít všech našich chyb,“ upozorňuje. Svou branku vsítil po dorážce Kolářovy střely. „Kolda to takhle občas zkouší. Už když si naváděl míč, věděl jsem, že bude střílet. Takže jsem si hledal pozici v pokutovém území, naštěstí brankář vyrazil míč přímo ke mně,“ těší Kopice. „Nyní už víme, že soupeře dokážeme přehrávat. Věřím, že nám to dodá sebedůvěru a dokážeme postoupit,“ uzavírá Jan Kopic.

Fotogalerie