Již za dva dny vstoupí Viktoria Plzeň do základní skupiny Ligy mistrů. Postupně ji čekají dvojzápasy s Realem Madrid, AS Řím a CSKA Moskva. Trenér Pavel Vrba dnes uzavřel sázku se sládkem pivovaru Gambrinus Zdeňkem Polákem: pokud svůj tým dovede k postupu ze skupiny do jarních bojů Ligy mistrů či Evropské ligy, dostanou fanoušci 11 700 piv zdarma. Tento počet odpovídá kapacitě Doosan Areny. V opačném případě se kouč postaví za pípu a bude čepovat pivo v jedné z plzeňských restaurací.

„Jde o velmi těžkou skupinu. V této soutěži už si nelze soupeře vybírat. Ale pokusíme se zabojovat o postup do jarní fáze pohárů. Dostat se do dalších bojů Ligy mistrů nebo Evropské ligy by byl opravdu obrovský úspěch.“

Tuto větu pronesl trenér Viktorie Pavel Vrba ihned po losu Ligy mistrů v Monaku.

Nyní, pouhé dva dny před úvodním zápasem skupinové fáze svůj výrok zopakoval. A navíc jej stvrdil zajímavou sázkou. „Pokud Viktorka postoupí ze skupiny do jarních bojů v evropských pohárech, vyhraje pro své fanoušky 11 700 piv od pivovaru Gambrinus,“ potvrdil Zdeněk Polák, sládek pivovaru, jenž se vaření zlatavého moku věnuje přes 40 let.

A pokud by se Viktorce nepodařilo postoupit? „V tom případě půjdu a budu našim fanouškům čepovat pivo ve vybrané restauraci v Plzni,“ má jasno kouč Viktorie.

„Věřím, že nás čekají opravdu velké zápasy a s podporou našich fantastických fanoušků uděláme maximum pro to, abychom se o postup porvali. Pokud by se nám to povedlo, byl by to obrovský úspěch. Již ve středu nás čeká důležité utkání doma proti CSKA Moskva, což je opravdu silný protivník. Před pěti lety jsme ho doma ale dokázali porazit, nyní se pokusíme tento úspěch zopakovat,“ říká Pavel Vrba před úvodním zápasem nejprestižnější klubové soutěže a zároveň doufá, že v Doosan Areně nezůstane ani jedna volná sedačka. „Liga mistrů je to nejvíc, co můžeme společně v Plzni zažít. Takovou událost si nesmí žádný viktorián nechat ujít,“ uzavírá trenér.

Fotogalerie