Kromě juniorky a dorostů U18 a U16 byly o víkendu v akci všechny mládežnické celky Viktorie Plzeň. Tým U17 uspěl proti Boleslavi na penalty, žáci U14 vyhráli vysoko v Kladně a mladší žáci U13 a U12 skolili pražskou Bohemku.

Dorost U19

Devatenáctka má špatnou formu, z posledních šesti zápasů vyhrála pouze jeden. S Mladou Boleslaví doma v Luční ulici padla 1:3, ačkoliv po brance Pecháčka vedla. „Ve všech aspektech jsme bohužel propadli. Kluci si musí hrábnout do svědomí, jestli na hřišti dělají všechno pro to, aby ten zápas zvládli. Musíme se koncentrovat na další utkání,“ podotýká trenér Pavel Fořt.

FCVP – Ml. Boleslav 1:3
Branky: 14. Pecháček – 29. Kalabis (pen.), 43. Kalabis, 55. Majer

Dorost U17

Napínavý průběh měl duel sedmnáctky s Mladou Boleslaví. Hned ve druhé minutě otevřel skóre domácí Kortan, krátce nato však soupeř vyrovnal a po hodině hry šel dokonce do vedení. V 85. minutě ale vyrovnal Kryštof Krátký a následné penalty zvládli viktoriáni lépe v poměru 4:3. „Myslím si, že jsme měli na to, abychom tenhle zápas vyhráli za tři body. Bohužel nás opět srazily laciné obdržené branky,“ mrzelo trenéra Ondřeje Šimla.

FCVP – Ml. Boleslav 3:2pen.
Branky: 2. Kortan, 85. Krátký – 4. Dohalský, 61. Stránský
Penalty: 4:3

Žáci U15

Nejstarší žákovská kategorie byla na hřišti Kladna herně lepším týmem, ale výsledkově nestačila, prohrála 1:3. „Domácí jsme po celý zápas přehrávali, naše efektivita ale byla horší. Dobře jsme kombinovali, byli více na míči, nicméně obdržené góly byly důsledkem individuálních chyb, tak si to snad příště pohlídáme,“ hodnotil zápas trenér Štěpán Havránek.

Kladno – FCVP 3:1
Branky: 21. Bartoš, 24. Vlček (vl.), 54. Ševce – 69. Kule

Žáci U14

Čtrnáctka potřetí z posledních čtyř zápasů vyhrála s čistým kontem jednoznačným rozdílem, na hřišti Kladna uspěla v poměru 7:0. „Kluci nastoupili od první minuty s velkým odhodláním a chutí hrát, což se projevovalo i na hřišti. Kluci si zaslouží pochvalu za přístup a plnění herních úkolů především v prvním poločase,“ potěšilo kouče Martina Vísnera.

Kladno – FCVP 0:7
Branky: 5. Gaszczyk, 12. Vilímek, 24. Soupír, 29. Gaszczyk, 45. Gaszczyk, 53. Houdek, 65. Šot

Žáci U13

Třináct zápasů bez prohry za sebou mají žáci kategorie U13. O víkendu hráli na hřišti Bohemians, kde uspěli v poměru 14:2. Hattrick vstřelil Ondřej Baštář. „Soupeř hrál s hráči o rok mladšími a tomu odpovídal i průběh zápasu. Brankově jsme se ale měli prosadit daleko výrazněji,“ upozorňuje trenér Josef Šneberger.

Bohemians – FCVP 2:14
Branky: Jurák, Krejzar – Baštář 3, Toman 2, Šlegel 2, Karpíšek 2, Hodek, Chalupa, Kučera, Bezděk, Benajtr

Žáci U12

Dvanáctka v Hrdlořezech absolvovala s Bohemians také několikagólovou přestřelku, nakonec uspěla v poměru 9:4, když hned čtyři branky vstřelil Panoš. „V zápase jsme měli herní převahu, soupeř měl ve svém týmu pět mladších hráčů. Dařilo se nám v soubojích 1 na 1, v kombinační hře a v presinku. Měli jsme však být více efektivní,“ řekl k zápasu trenér Radek Růžička.

Bohemians – FCVP 4:9
Branky: Kryts, Gayer, Mandžijev, Hejduk – Panoš 4, Sýkora, O. Růžička, F. Růžička, Peklo, Kubrycht

Foto: David Koranda