Cennou konfrontaci si dopřáli dorostenci do 17 let. Tým trenéra Jiřího Žiláka odehrál přátelské utkání na hřišti Bayernu Mnichov. A počínal si dobře – po první půli dokonce vedl 3:2. Nakonec však německému gigantovi podlehl.

Plzeň do zápasu vstoupila skvěle. Po několika dobrých akcích se zásluhou Štursy ujala vedení 1:0. Těsně vedle střílel z dálky Uzlík a do poločasu se trefili ještě Kepl se Selnarem. Jistý vítěz skupiny Jih Bundesligy U17 dokázal defenzivu Viktorie překonat dvakrát. „Do více šancí jsme Bayern v prvním dějství nepustili,“ pochvaloval si kouč Žilák.

Ve druhé půli Západočeši nachvilku vypadli z koncentrace a domácí dokázali dvěma rychlými góly otočit skóre. „Naše mužstvo si ale nadále vytvářelo šance a s Bayernem drželo krok. S blížícím se závěrem nám začaly docházet síly a domácí přidali ještě dvě branky, naše šance na zkorigování výsledku zůstaly nevyužity,“ popisuje průběh zápasu trenér.

„Jsme velice rádi, že jsme tento náročný test absolvovali. Mužstvo herně zápas zvládlo výborně, výsledek je krutý, ale doplatili jsme na nižští efektivitu,“ míní Jiří Žilák. „Utkání vnímáme jako velkou inspiraci, dodalo nám další energii do tréninkové činnosti. Ukázalo nám detaily, na kterých můžeme pracovat,“ uzavírá lodivod plzeňské U17.

Bayern Mnichov U17 – Viktoria Plzeň U17 6:3


Branky: Zylla 2, Heiland, Ontuzans, Karatas, Maloku – Štursa, Kepl, Selnar.
Sestava Plzně: Valeš – Brož (41. Halász), Fišer (41. Strmiska), Hranáč, Bartůněk, Uzlík, Šulc (68. Selnar), Štursa (41. Václavík), Selnar (60. Štursa), Kepl (55. Vrba), Němec (55. Zajíček).