Dorost U16 hrál na mezinárodním ELZA Cupu ve slovenské Žilině, kde obsadil konečné třetí místo. Žáci do 12 let pak skončili čtvrtí na domácím turnaji za účasti dvou berlínských celků.

ELZA Cup 2017 (dorost U16)
Tři zápasy ze čtyř na mezinárodním ELZA Cupu odehráli viktoriáni na hlavním stadionu prvoligové Žiliny, což bylo pro všechny zajímavým zpestřením. Na úvod turnaje sehrála Viktoria velmi dobré utkání se Slavií, kdy dvakrát vedla po gólech Krátkého, ale nakonec po brance v poslední minutě padla

Ve druhém utkání si vše napravila, když v poslední minutě rozhodla ve svůj prospěch (góly Votava a Krátký). V dalším zápase i navzdory převaze remizovala 0:0 s Nemanem Grodno, na závěr turnaje na pokraji všech sil prohrála Plzeň s domácí Žilinou 0:4. Vše stačilo na konečné třetí místo.

„Během turnaje jsme neměli dostatečný počet hráčů z různých zdravotních důvodů, abychom lépe rozložili zatížení. Turnaj nám ukázal, na čem ještě musíme zapracovat a co zlepšovat. Na druhou stranu bych chtěl vyzdvihnout přístup, nasazení a odhodlání kluků uspět ve všech zápasech,“ hodnotí počin svého mužstva trenér Ondřej Šiml.

Koneční pořadí: 1. Slavia Praha, 2. MŠK Žilina, 3. Viktoria Plzeň, 4. Wisla Krakov, 5. Neman Grodno.

Fotogalerie ze zápasů a podrobnosti naleznete na stránkách pořadatele MŠK Žilina – ZDE.

Halový turnaj v Plzni (žáci U12)
FC Viktoria Plzeň uspořádala v Městské hale na Slovanech turnaj za účasti osmi celků. Kromě pořadatelského celku se účastnily dva německé týmy FC Staaken Berlin a FC Westend Berlin, spolu s nimi čeští soupeři Sparta Praha, Teplice, Baník Sokolov, Most a Petřín Plzeň. Hrálo se ve formátu 1+4 a každý se utkal s každým.

Viktoria Plzeň v úvodu turnaje podlehla Petřínu 0:1, posléze porazila Sokolov 3:1. Následovaly porážka 2:4 se Spartou, výhra 6:1 nad Mostem, prohra 1:3 s Teplicemi a vítězství nad německými soupeři – 5:0 proti Westendu a 2:0 proti pozdějšímu vítězi Staakenu, který na turnaji podlehl právě jen viktoriánům.

„Turnaj proběhl velice dobře. Všechny týmy byly zajímavě nastaveny, viděli jsme mnoho pěkných akcí, gólů a dětských emocí,“ pochvaluje si vedoucí turnaje Josef Šneberger. „Vítězství zaslouženě dosáhl jeden z německých celků Staaken Berlin. Naši kluci skončili na čtvrtém místě. Potěšující je, že jako jediní na turnaji dokázali nad celkovým vítězem vyhrát,“ hodnotí jindy šéftrenér žákovských kategorií Viktorie Plzeň.

Konečné pořadí: 1. Staaken Berlin, 2. Sparta Praha, 3. Teplice, 4. Viktoria Plzeň, 5. Petřín Plzeň, 6. Baník Sokolov, 7. Westend Berlin, 8. Most.

Foto: Janci Mintál/MŠK Žilina