Speciální viktoriánská aukce dresů klubů hrajících Ligu mistrů generuje skvělý zisk. Na podporu a propagaci NTKD půjde díky vám přes 400 tisíc korun. Děkujeme!

Podepsaný dres Garetha Balea, Maura Icardiho z Interu Milán, PSG, Juventusu či dresy hráčů plzeňské Viktorky ze zápasů s Realem Madrid a CSKA Moskva. Tyto cenné kousky už znají své majitele. Právě dnes skončila více jak měsíční aukce dresů. „Celkový výtěžek překonal hranici 400 tisíc korun, což je skvělá částka a jsme za ni hrozně rádi,“ říká mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Konkrétní výtěžek se zastavil na hodnotě 428 219 korun! Nejcennějším se stal podepsaný dres Paříže Saint-Germain, který se vyšplhal až na 64 300 korun. Hned za ním skončil podepsaný dres Realu Madrid, který do aukce věnovala skupina fanoušků – zastavil se na hodnotě 61 150 korun. Třetí místo pak obsadil podepsaný dres Patrika Schicka z AS Řím za 37 000 korun. Aukce probíhala na serveru fcviktoria.sportovniaukce.cz.

Viktorka v letošní pohárové sezoně propaguje na svých dresech Nadaci pro transplantace kostní dřeně (NTKD) a s podporou dobré věci se k ní přidaly i velké evropské kluby hrající letošní ročník UEFA Champions League. „Podařilo se dát dohromady výjimečnou sbírku cenných kousků a všem klubům patří velké poděkování za ochotu a skvělou komunikaci,“ dodává Hanzlík.

Vytěžená částka bude nyní věnována na podporu a propagaci NTKD. „V nejbližších dnech budeme se zástupci Nadace řešit konkrétní věci a vše samozřejmě budeme prezentovat i široké veřejnosti a našim fanouškům,“ uzavírá mluvčí klubu s tím, že na podporu Nadace klub chystá i další aktivity.

„Jsem rád, že i můj dres mohl přispět k této skvělé věci. Vybraná částka je úžasná a věřím, že Nadaci pomůže,“ řekl slovenský záložník Patrik Hrošovský, který vstřelil nezapomenutelný gól na Santiago Bérnabeu. A společně s dalšími spoluhráči se do aukce rozhodl věnovat svůj podepsaný originální dres!