Téměř dvoutýdenní soustředění ve španělské Esteponě skončilo, tým Viktorie Plzeň bude po zbytek dnešního dne cestovat a od zítřka už přípravy na jarní část sezony budou pokračovat v domácím prostředí.

V sobotu po obědě si viktoriáni sbalili své věci a vyrazili na letiště do Málagy, odkud kolem čtvrté hodiny odpolední odlétají do německého Mnichova. Z něj posléze pojedou autobusem zpět k plzeňské Doosan Areně, aby zítra dopoledne absolvovali tréninkovou jednotku v domácích podmínkách a pokračovali v přípravách na jarní část sezony, která vypukne za týden v Mladé Boleslavi.

Na soustředění ve Španělsku odehráli viktoriáni čtyři přátelské zápasy se zahraničními soupeři, ve kterých třikrát remizovali a jednou prohráli. „Do ostrých zápasů v jarní části tak alespoň půjdeme s pokorou. V průběhu přípravy nás více zajímal způsob hry,“ podotkl však asistent trenéra Dušan Fitzel. „Na koncovce, která nás trápila, věřím, že zapracujeme,“ dodal.

V následujícím týdnu už tak plně budou pokračovat přípravy na jarní část. V sobotu čeká Viktorii ligový duel v Mladé Boleslavi (od 15 hodin), ve čtvrtek 14. února se pak představí před vlastními fanoušky v prvním zápase jarní vyřazovací fáze Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb. Vstupenky na toto utkání jsou stále v prodeji, více informací najdete ZDE. „Na první domácí zápas v Plzni už se hodně těším. Čeká nás těžký soupeř, ale společně to můžeme zvládnout. Budeme vás na stadionu potřebovat,“ zve fanoušky na zápas francouzský útočník Jean-David Beauguel.