Stará garda Viktorie si pro vůbec první porážku v desetileté historii dojela do německého Zwieselu. Pro Plzeňany byl velký soupeř čas zápasu, když se vykopávalo ve 13 hodin. Zwiesel navíc nastoupil s o několik let mladší sestavou, než s jakými týmy se Západočeši potkávají obvykle.

SC Zwiesel – Viktoria Plzeň 6:5 (3:2)
Branky: Dobrý 2, Ježek, Fořt, Machač
Sestava: Mička – Lowy, Šambergr, Velkoborský, Kopřiva – Chvojka, Vlček, Ježek, Parlásek –Fořt, Dobrý. Střídající Purkart, Vágner, Machač, Paul.

Domácí už ve 20. minutě vedli 2:0, když si dělali se špatně organizovanou obranou viktoriánů, co potřebovali. Po domluvě při oddechovém čase Plzeňané během dvou minut dokázali vyrovnat po hezkých střelách Ježka a Fořta. Další šance zůstaly nevyužity, protože domácí brankář stál vždy tam, kde měl být. Do poločasu Zwiesel nakonec vstřelil ještě jeden gól a vedl 3:2.

Druhý poločas začal náporem viktoriánů a díky gólům Machače a Dobrého dokázali zvrátit výsledek ve svůj prospěch na 4:3. Obě branky padly po hezkých střelách z dvaceti metrů. Plzeňští udrželi vedení jen do 16. minuty druhého poločasu, kdy začala série šastných tečovaných střel domácích. Fotbalisté Zwieselu si tak třemi trefami v řadě zajistili vedení 6:4.

Ještě v 85. minutě snížil Dobrý na 5:6, ale více již značně unavené mužstvo Viktorie nedokázalo změnit výsledek. Šance si v posledních minutách vytvořili, ale gólman Zwieselu měl šastný den.

Stará garda by vás nadále chtěla pozvat na fotbal do Hunčic, kde viktoriáni odehrají další zápas v pátek 5. července od 14 hodin.