Viktoriáni tři dny před odjezdem do rakouského Westendrofu, kde se bude odehrávat letní soustředění, porazili druholigové České Budějovice 5:1.

„Začali jsme trochu rozpačitě. Museli jsme se trochu probrat, protože máme za sebou obtížné tréninky. Ale podařilo se nám to a nakonec jsme v zápase byli lepší. Věřím, že teď kvalitně zregenerujeme, v sobotu ráno si dáme trénink a vyrazíme do Rakouska, kde to všechno bude příjemnější,“ říká brankář Petr Bolek, jenž v prvním poločase musel vytáhnout několik pohotových zákroků.

Vzhledem k nucené absenci Matúše Kozáčika se bude o jedničce pro úvod sezóny rozhodovat pravděpodobně právě mezi Petrem Bolkem a Alešem Hruškou. „To se ještě uvidí. Je jedno kdo hraje nebo nehraje. Máme jeden cíl jako mužstvo, tím je úspěch a postup do základní skupiny Ligy mistrů,“ má jasno Bolek. 

Dvěma brankami se v zápase s Budějovicemi prosadil Daniel Kolář. „Nebylo to úplně o mně nebo o gólech. Točíme se tak, abychom si zahráli všichni a naplnili tréninkový proces. Právě jsme v přípravném období, které navíc bude teď pokračovat v Rakousku. To, jak budeme úspěšní, můžeme hodnotit až po něm,“ říká Kolář. „Do Rakouska se těším, je tam nádherně, skvěle tam vaří, budeme na nádherném hřišti a soupeři budou super,“ usmívá se plzeňský záložník.

Fotogalerie