Viktoriáni mají před sebou další těžkou zkoušku. Po zápasech se Slavií a Jabloncem je totiž čeká další měření s týmem bojujícím v horních patrech tabulky – pražskou Spartou. „Začínají budovat mužstvo trochu jinak a mají aktuálně velice dobrou formu,“ varuje před sobotou trenér Pavel Vrba.

Základní část FORTUNA:LIGY se blíží do finiše a tak i v boji o titul začíná přituhovat. Vrbův tým ztrácí na vedoucí Slavii 3 body a míří na půdu odvěkého rivala sešívaných. „Chceme udělat všechno proto, abychom dostali Slavii pod tlak. Ty zápasy se Spartou, Slavií a dneska i s Baníkem jsou trochu jiné. Bývají vyprodané stadiony a panuje úžasná fotbalová atmosféra. Doufám, že to bude i teď na Spartě a že uhrajeme výsledek, který nás bude těšit,“ věří před sobotním duelem Pavel Vrba.

Sparané udělali ve svém kádru přes zimní pauzu hned několik změn, a ty se na Letné začínají vyplácet. „Sparta má momentálně velice dobrou formu, zatím vyhráli na jaře všechny zápasy. Začínají budovat mužstvo trochu jiným způsobem než před několika roky, kdy sázeli spíš na zahraniční hráče. Tahle cesta, kdy polovinu mužstva tvoří čeští hráči a polovinu hráči ze zahraniční, mi přijde pro české týmy přirozenější,“ všímá si změn v táboře soupeře trenér Viktorie.

Ten už může počítat i s Janem Kopicem, který utrpěl zranění kotníku při podzimním utkání právě se Spartou. „Dlouhodobě máme zraněného jen Krmenčíka, který stihne nejdříve závěr letošní sezony, a Koláře, u něhož je ta rekonvalescence o něco delší, než jsme doufali. Zbývající hráči, kteří měli krátkodobé zranění, už se uzdravují – Kopic je k dispozici a Hejda by mohl být do dvou týdnů také připravený,“ shrnuje Pavel Vrba zdravotní stav mužstva.

„Určitě se těším. Těším se tedy na každý ligový zápas, třeba když přijedete do Opavy a vidíte tam tu atmosféru, tak to je naprosto v pořádku. Se Spartou je tam ale v posledních letech i menší rivalita a tím je ta atmosféra výbušnější. Pro diváky to bude určitě atraktivní,“ dodává. Dobrý zápas očekává také nejnovější posila Viktorie Jakub Brabec, který naposledy do české ligy naskočil právě v dresu Sparty. 

„Doufám, že si fanoušci užijí dobré utkání a že třeba padne hodně branek,“ přeje si obránce Jakub Brabec. „Rozhodovat bude defenziva a plnění taktiky. Uvidíme, který z týmů bude odvážnější. Podle mě to bude vyrovnané utkání, budeme si muset dát pozor na standardky soupeře a taky se zkusit z nějakých prosadit,“ dodává.