21. 5. 2017    Juniorka - reportáž

To byla kanonáda! Juniorka rozdrtila brněnskou Zbrojovku 6:0

FC Viktoria Plzeň

29. kolo / Neděle 21. 5. 2017, 13:00 / Luční

29. kolo / Neděle 21. 5. 2017, 13:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

6:0

(4:0)

FC Zbrojovka Brno

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček (C) – Kadar, Vacovský, Teršl, Vukajlovič (78. Skála) – Hlavatý, Hromada (69. Mudra) – Rychnovský (78. J. Sedláček), Chrien (71. Debellis), Havel – Kopřiva (84. Pinc).

FC Zbrojovka Brno

Záleský – Pyš, Buchta, Zukal, O. Vintr (46. Štohanzl) – Koláčný, M. Vintr, Kříž – E. Sedláček, Štrombach, Moučka (69. Holman).

statistiky

Branky: 13. Teršl, 32. Chrien, 42. Chrien, 44. Rychnovský, 66. Havel, 72. Teršl, ŽK: Havel – Koláčný, Pyš, Kříž, Rozhodčí: Rejžek – Kubr, Vitner.

Diváci: 105

Tak tohle se povedlo. Juniorský tým Viktorie Plzeň si poradil se Zbrojovkou Brno 6:0. Dva góly zaznamenali z áčka vypůjčený Martin Chrien a stoper Jakub Teršl, po brance přidali Bohumil Havel s Martinem Rychnovským.

Viktoria vstoupila do utkání velice aktivně a po zásluze byla odměněna již ve 13. minutě. Po rohovém kopu Martina Rychnovského zůstal na vzdálenější tyči nepokrytý Jakub Teršl, který nekompromisně prostřelil gólmana Brna. Další branku přidali viktoriáni, hrající v bílých dresech, krátce po půlhodině hry. A byla to trefa jako přes kopírák – Rychnovský opět zahrával roh, k balonu se tentokráte dostal Martin Chrien, jenž navýšil na 2:0. Slovenský záložník skóroval i o 10 minut později, kdy domácí předvedli ukázkovou akci. Po parádní kombinaci našel Martina Chriena pravý bek Jakub Kadar a díky hlavičce středopolaře Viktorie se domácí celek radoval potřetí. A aby toho nebylo málo, tak ještě ve 44. minutě skóroval po přihrávce od Jakuba Kopřivy Martin Rychnovský, který tak ke dvěma asistencím přidal gól.

Do druhého dějství vstoupilo o něco aktivněji Brno. V 65. minutě bylo velmi blízko gólu, ale stoper Vacovský vyhlavičkoval míč do bezpečí. No a potvrdilo se pravidlo nedáš-dostaneš! Na druhé straně překazil rozehrávku Zbrojovky Michal Hlavatý, který posunul balon na Bohumila Havla, jemuž nezbývalo nic jiného než spoluhráči poděkovat a zasunout míč do prázdné brány – 5:0. Šestou branku mohla Viktoria přidat vzápětí, nicméně únik Kopřivy skončil nejprve na brankáři a posléze na obránci Brna. Nakonec se však domácí ještě jednou radovali, po standardní situaci rozehrané Hlavatým se podruhé v utkání prosadil Jakub Teršl, který tak dal na konečných 6:0! V samotném závěru zápasu se skvělým zákrokem blýskl gólman Plzně Dominik Sváček, který vychytal nulu.

Junioři se tak po dnešním hracím dni 29. kola nacházejí na devátém místě tabulky se ziskem 40 bodů a skóre 52:53.

hodnocení trenéra

Radek Schveinert (FC Viktoria Plzeň): „Brno je silný celek. Dnes ale rozhodl první poločas, který jsme zvládli 4:0. Ten druhý jsme chtěli dohrát trochu jinak, malinko jsme povolili, kluci nebyli v pohybu úplně poctiví a přestali běhat. Brno se tak dostalo do šancí, ale ty pochytal Sváča. Pak už jsme přidali další dvě branky. Také se nám dnes dařily standardní situace.“