Obránce TomᚠHájek opouští plzeňskou Viktorii a přestupuje do Holandska, kde bude oblékat dres Vitesse Arnhem, pátého týmu uplynulého ročníku Eredivisie.

Sedmadvacetiletý TomᚠHájek opouští Viktorii Plzeň. Jeho novým angažmá bude Vitesse Arnhem, kde dnes podstoupil zdravotní prohlídku a podepsal tříletý kontrakt. „Tomášovi bych chtěl za celý klub poděkovat. Podílel se na zisku mistrovského titulu a vždy ukazoval naprosto profesionální přístup. Přeji mu hodně úspěchů v jeho prvním zahraničním angažmá,“ uvedl na adresu vytáhlého stopera Adolf Šádek, generální manažer klubu.

Hájek přišel do Viktorie v lednu 2017 ze Zlína. Ihned v následující sezoně se podílel na zisku mistrovského titulu, který znamenal přímý postup do základní skupiny UEFA Champions League. V lednu tohoto roku pak odešel na hostování do Mladé Boleslavi, kde sbíral potřebné ligové starty a patřil k oporám zadních řad.

V létě se zapojil znovu do přípravy s Viktorií, na herní soustředění však již neodjel a dnes se upsal nizozemskému klubu. „Tomᚠodehrál vynikající sezonu v Mladé Boleslavi, navíc už s Plzní nasbíral mnoho zkušeností v evropských pohárech. Na zahraniční angažmá je tak perfektně připravený,“ řekl k přestupu Jakub Otava ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Tome, a se ti daří!