V rámci 9. kola Synot ligy bude FC Viktoria Plzeň hrát v neděli 4. října na hřišti Vysočiny Jihlava. Svěřenci trenéra Karla Krejčího mají na přípravu minimálně času, protože z utkání Evropské ligy proti Villarrealu se vrátili až v pátek v odpoledních hodinách.

„Vím, že to není jednoduché a v minulosti se nám několikrát nepodařilo přepnout z evropských zápasů na českou ligu. Věřím, že kluci udělají maximum pro to, aby se připravili na Jihlavu,“ říká hlavní trenér.

O motivaci mají viktoriáni postaráno, protože v loňské sezoně v Jihlavě prohráli 2:1 a domácí tým bude chtít podobný výsledek zopakovat. „Čeká nás náročné utkání, protože Vysočině se teď moc nedaří a hraje o život. Udělají maximum pro to, aby nastartovali nějakou úspěšnou sérii,“ zamýšlí se Krejčí. „Ještě než jsme letěli do Španělska, tak jsem si sestříhal nějaké dva zápasy Jihlavy a myslím, že domácí vsadí na bojovnost, nasazení, důraz a budou spoléhat na Mešanoviče v útoku, který je pro ně určitě nejdůležitějším hráčem. Na něj si musíme dát pozor,“ doplňuje kouč Plzně.

Viktoria je favoritem utkání a to, že ve čtvrtek hrála náročný zápas Evropské ligy, nehraje roli. Západočeši proti Jihlavě chtějí uspět. „My máme kvalitní mužstvo, a i když nás zápas s Villarrealem stál spoustu sil, tak se stoprocentně připravíme na nedělní zápas. Stáhli jsme náskok první Sparty a chceme se nahoře samozřejmě udržet. Věřím, že ta kvalita se na hřišti projeví a že to zvládneme. O sestavě rozhodne fyzický stav a připravenost hráčů. Uvidíme po tréninku v Plzni,“ uzavírá hlavní trenér Karel Krejčí.