Nový dvouletý kontrakt podepsala Viktoria Plzeň s trenérem Miroslavem Koubkem. Kouč, který v právě skončené sezoně přivedl Viktorii k titulu mistrů ligy, tak bude ve Štruncových sadech působit až do června 2017.

„Jsem strašně rád, že jsme se tady sešli kvůli nejdůležitější věci pro nᚠklub. Věřím, že spolupráce s trenérem Koubkem bude dál úspěšná a že může být i dlouhodobá,“ prohlásil majitel plzeňského klubu TomᚠPaclík. 

„Asi je zbytečné, abych vyjmenovával přednosti Míry Koubka. Máme směr, kterým jdeme. Máme jasnou koncepci. Trenér Koubek pochopil myšlení klubu, došlo k symbióze. Jsme spokojení s tím, jak to tady během roku odpracoval. Z naší strany byl jednoznačný zájem, aby pokračoval. Má na to chu i sílu. A samozřejmě bylo velmi důležité, že eminentní zájem o pokračování rozdělané práce měl také on,“ poznamenal generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

„Vážím si, že můžu u týmu pokračovat. Myslím si, že jsme tady udělali kus dobré práce a teď si jen přejme, aby to pokračovalo,“ řekl Koubek. „Nikdy v trenérské kariéře jsem nepracoval s takovým počtem hráčů figurujících v reprezentačních výběrech. Není proto divu, že jsem cítil zvýšený pocit odpovědnosti. Za plzeňský, ale i český fotbal," doplnil trenér. 

V letním období čeká Viktorii příprava na náročnou novou sezonu. V té bude obhajovat mistrovský titul a zároveň se po roční přestávce pokusí postoupit do skupinové fáze evropských pohárů. „Liga mistrů je velkou výzvou, které se musí člověk samozřejmě uchopit. A já se o to pokusím," zakončil slavnostní setkání Miroslav Koubek.