FC Viktoria Plzeň má před sebou poslední ligový zápas v roce 2015. V Doosan Areně se v neděli 6. prosince utká od 18:30 s Duklou Praha a viktoriáni budou chtít uhájit průběžné první místo v tabulce. Na druhou Spartu mají tříbodový náskok.

„Chceme zůstat první v tabulce. Stálo nás spoustu úsilí stáhnout náskok Sparty a sesadit ji z čela. Hráči určitě budou mít motivaci, aby ten poslední zápas zvládli a přezimovali na prvním místě,“ říká trenér Karel Krejčí.

Ve druhém kole Synot ligy Dukla doma Viktorii porazila 1:0, a Plzeň tak má svému soupeři co vracet. „Já jsem tam byl kouknout jako divák a byl to zápas, který hráči nezvládli výsledkově, ale herně určitě nepropadli. Tehdejší trenér Koubek dal příležitost širšímu kádru a bylo to pouze o produktivitě. Viktoriáni nedali penaltu, zahodili další šance a z ojedinělého útoku dostali gól. Ten zápas si určitě připomeneme, ale už je to dávno,“ popisuje kouč Plzně.

V neděli tak svěřenci trenér Krejčího budou chtít před svými fanoušky porážku Dukle Praha oplatit. „Já věřím, že to bude pro nás úspěšný zápas. Na druhou stranu víme, že Dukla je nevyzpytatelný soupeř, který dokáže kohokoliv porazit. Hrají fotbal, na který se hezky kouká a rukopis trenéra Kozla je tam hodně vidět. Myslím, že by diváci mohli vidět atraktivní zápas. My se na ně připravíme co nejlépe, především na jejich útočníky, kteří dokáží hodně zlobit. Přechodovou fázi mají moc dobře nacvičenou. My se chceme s rokem 2015 v lize rozloučit výhrou a navázat na povedené výsledky z posledních týdnů,“ dodává hlavní trenér.

Viktoriáni mají v posledních týdnech náročný program. Hráli několik duelů Evropské ligy, domácího MOL Cupu i zápasy v Synot lize. „Pár drobných problémů máme, ale věřím našim fyzioterapeutům, že naše hráče dají do neděle dohromady,“ uzavírá trenér Karel Krejčí.