Hráči FC Viktorie Plzeň si v 19. kole Synot ligy připsali do tabulky další důležité body po výhře 1:0 nad Sigmou Olomouc. Jediný gól dal TomᚠHořava a svěřenci trenéra Karla Krejčího tak i nadále zůstávají vedoucím týmem ligy. Vítězství nad Olomoucí se ale nerodilo lehce.

„Viděl jsem Sigmu v předchozích dvou zápasech na videu a bylo mi jasné, že ta tady nebude jednoduché. To se potvrdilo a já jsem rád, že jsme zápas zvládli za tři body. V prvním poločasu nás soupeř zaskočil vysokým presingem, nás trochu zabrzdila neproměněná penalta. O přestávce jsem kluky hlavně uklidňoval a nabádal k trpělivosti, protože jsem věřil, že si šance ještě vytvoříme. Po změně stran jsme využili brejkovou situaci a pak už byla pouze škoda, že jsme neproměnili další šance. Na konci jsme přežili šanci Ordoše a v hektickém závěru jsme získali všechny body. Domácím musím pogratulovat k výkonu, hráli asi nejlépe ze všech jarních zápasů. Pokud budou hrát takto, tak si příslušnost v první lize určitě zajistí a já jim to přeju,“ hodnotí utkání i soupeře trenér Karel Krejčí.

Viktoriáni se do vedení dostali ve 48. minutě a o dvacet minut později navíc dostali možnost přesilové hry po vyloučení Radakoviće. Početní výhodu ale nevyužili. „Jsem spokojený s tím, že děláme body. To je samozřejmě to hlavní. Určitě máme kvalitní tým na to, abychom hráli atraktivnější fotbal. Střídáme lepší momenty s těmi horšími, ale že bychom úplně propadali, si nemyslím. Mrzí mě, že soupeře nedokážeme dorazit a dohrát zápas v klidu. Nicméně máme devět bodů ze třech zápasů a věřím, že v tom budeme pokračovat,“ dodává trenér Plzně.

Západočeši vyhráli i třetí zápas v roce 2016 o jednu branku. „Všechny zápasy byly hodně podobné. My nedokážeme přidat rozhodující branku, soupeř tak stále cítí šanci a ví, že nemá co ztratit a hrne se do útoku. Nám pak dělá problém podržet balon, hrát po celé šířce, pohlídat si to a dohrát zápas v útoku. Hráči ale zaslouží pochvalu za to, že i když nepodáme top výkon, tak ty zápasy zvládají a stále si držíme od Sparty odstup,“ zamýšlí se Krejčí.

Plzeň si tak připsala další důležité vítězství a trenér Viktorie si je jistý, že právě tyto zápasy s týmy hrajícími o záchranu, mohou rozhodovat v bojích o titul. „Každý ligový zápas je hodně těžký. Soupeři z dolních pater tabulky se na nás vždy pořádně vyhecují. Cením si toho, že my tyto náročné zápasy zvládáme a věřím, že až budeme hrát se soupeři ze špičky, půjde i nᚠvýkon hodně nahoru,“ uzavírá trenér Karel Krejčí.

Fotogalerie