Trenérský kvartet Viktorie Plzeň ve složení Zdeněk Bečka, Pavel Horváth, Kamil Tobiᚠa Martin Ticháček vyrazil ve středu v podvečer do města Staňkova, kde v rámci projektu ‚Kopeme za fotbal‘ absolvoval tréninkovou jednotku s hráči místního FK.

Po úvodním rozběhání a protažení s Pavlem Horváthem si vzal všech patnáct hráčů Staňkova do parády Kamil Tobiáš, který zúčastněným fotbalistům naordinoval koordinační cvičení za pomoci populárních žebříků. Pak už přišla na řadu ryze fotbalová cvičení s míčem. Speciálním zážitkem byl trénink pro jediného gólmana týmu FK Staňkov. Tomu se totiž po celou dobu věnoval zkušený Martin Ticháček. „Překvapil mě svou pohyblivostí a talentem. Pokud na sobě bude dál kvalitně pracovat a vydrží mu zdraví, určitě to dotáhne někam výš,“ chválí svého svěřence současný trenér brankářů Viktorie Plzeň.

Více než hodinu trvající trénink ale vždy nebyl pro fotbalisty jen zábava. To když Pavel Horváth vyhlásil pomyslný souboj brankáře s útočníky. Ze třiceti střel po secvičené kombinaci museli hráči Staňkova minimálně patnáctkrát skórovat. To se ovšem nepodařilo, a proto byli plzeňští trenéři nekompromisní. „Tak každý to máte za patnáct kliků, pánové,“ nařídil Zdeněk Bečka.

Tréninkovou jednotku zakončila improvizovaná soutěž o trefování břeven. Ze tří střel neuspělo jen několik hráčů, kteří se tak museli nuceně proběhnout mezi oběma brankovými čarami. „To máte štěstí, že mě nemusíte nést na zádech do kabiny,“ bavil okolí Pavel Horváth. „Jsme rádi, že jsme tu mohli být. Trénink s vámi nás bavil a věřím, že podobné pocity máte i vy,“ dodal už s vážnou tváří.

Fotogalerie