10. 6. 2020    Zápas

Tři góly, tři různí střelci, tři body. Viktoriáni porazili Zlín 3:0

FC Viktoria Plzeň
25. Kopic
36. Beauguel
89. Havel

29. kolo / Středa 10. 6. 2020, 18:00 / Doosan Arena

29. kolo / Středa 10. 6. 2020, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:0

(2:0)

FC Trinity Zlín

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Pernica, Brabec, Kovařík – Hořava, Čermák (46. Bucha), Kalvach – Kayamba (60. Mihálik), Beauguel (60. Chorý), Kopic (86. Hloušek)

FC Trinity Zlín

Rakovan – Matejov, Bačo, Simerský, Azackij (46. Buchta) – Džafič, Conde, Hlinka, Bartošák (83. Fantiš) – Nečas (46. Janetzký), Jawo (62. Poznar)

statistiky

Branky: 25. Kopic, 36. Beauguel, 89. Havel, ŽK: Chorý – Hlinka, Páník (trenér), Bačo, Rozhodčí: Rejžek – Vlasjuk, Kotalík

Diváci: uzavřeno

Poslední domácí utkání před nadstavbovou částí se vydařilo. Viktoria ve 29. kole FORTUNA:LIGY porazila v Doosan Areně Zlín 3:0. Dvě branky vstřelili svěřenci Adriana Gužy v průběhu prvního poločasu, z poslední se radovali v samém závěru zápasu.

Po deseti minutách měli Západočeši první zajímavější šanci. Centr Jana Kopice vypadl gólmanu Rakovanovi z rukou, míč se tak dostal k Milanu Havlovi, jenže jeho zakončení do odkryté brány stihla hostující obrana vykopnout do bezpečí. Zanedlouho se však Rakovan zaskvěl, to když nebezpečnou hlavičku Jeana-Davida Beauguela vyrazil na roh.

Francouzský velikán měl poté další stoprocentní příležitost, ale z bezprostřední blízkosti přepálil zlínskou bránu. Zaslouženě se viktoriáni radovali ve 25. minutě – Jan Kopic se uvolnil ve středu pole a jeho zakončení levačkou rozvlnilo sí.

Do poločasu se červenomodří prosadili ještě jednou. Honza Kovařík krásným pasem našel jmenovce Kopice, ten z první předložil JDB a útočník Viktorie se již pošesté na jaře trefil, 2:0! Kopic si navíc připsal již 50. asistenci v české nejvyšší soutěži.

V 66. minutě předvedli pohlednou kombinaci také ševci, se zakončením Róberta Matejova si ale Hruška poradil. Poté se do zakončení dostal i zlínský kapitán Marek Hlinka, jenže těsně minul prostor tří tyčí. V závěru utkání se ještě trefil Milan Havel, a tak fotbalisté Plzně v posledním domácí utkání před nadstavbovou částí vyhráli 3:0. Aleš Hruška si navíc připsal jubilejní 80. čisté konto ve FORTUNA:LIZE.

Záznam