Velkého úspěchu dosáhla žákovská kategorie hráčů do 13 let. Na republikovém finále halové sezony týmů U13 obsadila parádní druhé místo, nestačila pouze na pražskou Slavii. Ve své cestě za postupem porazila v kvalifikaci například i Spartu vysokým rozdílem.

Republikové finále halové sezony U13 se konalo o víkendu v Kladně. Pro postup do finále prošli viktoriáni kvalifikačním turnajem, kde se střetli s týmy Táborska (remíza 3:3), Sparty (výhra 11:2), Bohemians (remíza 4:4), Meteoru Praha (výhra 14:3) a Tempa Praha (výhra 6:3). Vítěz skupiny si tak zajistil postup na republikové finále. Celkem bylo šest kvalifikačních turnajů po celé České republice.

Na finálovém turnaji sehrála Viktoria pět zápasů a připsala si čtyři vítězství. Brno porazila 5:2, Jablonec 4:1, Opavu 13:1 a Slovácko 9:1. Nestačila pouze na Slavii Praha, které podlehla 2:5.

„Potkali jsme se s týmy, na které příliš často nenarážíme, a tak jsme byli natěšeni na další konfrontaci i s moravským fotbalem,“ pochvaluje si trenér týmu Martin Vísner. „Po úvodních dvou výhrách jsme narazili na adepta na celkové vítězství pražskou Slavii. V tomto zápase jsme postrádali především větší odvahu při hře vpřed, soupeř narozdíl od nás dokázal trestat individuální chyby,“ hledá kouč příčiny jediné porážky.

V závěru si pak Plzeňané zastříleli proti Opavě a Slovácku. „Nejvíce si ceníme, že u našich hráčů nedošlo k uspokojení při příznivém skóre a kluci se snažili hrát do poslední vteřiny. Hráči projevovali vítěznou mentalitu, i když se nedařilo, za což si zaslouží pochvalu. Celkově jsme nastříleli nejvíce branek ze všech týmů,“ dodává trenér Martin Vísner.

Viktorián Pavel Gaszczyk navíc obdržel cenu pro nejlepšího hráče turnaje.

Konečné pořadí republikové finále U13:
1. SK Slavia Praha
2. FC Viktoria Plzeň
3. FK Jablonec
4. FC Zbrojovka Brno
5. 1.FC Slovácko
6. SFC Opava