Žákovská kategorie do 13 let měla o víkendu napilno. V sobotu vyhrála domácí halový turnaj na Lokomotivě, o den později se pak ve velmi dobré konkurenci představila na pražském Bican Cupu, kde skončila na čtvrtém místě. Vyhrála ale svou základní skupinu.

Halový turnaj na Lokomotivě


Sedm zápasů s jedinou porážkou! To je skvělá bilance týmu trenérů Martina Vísnera, Libora Čiháka a Františka Houšky. Viktoria skončila na domácím turnaji první se skóre 39:15, navíc LukᚠGadač byl s 12 brankami oceněn jako nejlepší střelec turnaje. „V úvodu turnaje nám vázla součinnost a oplývali jsme velkou dávkou nervozity, která se však postupem času vytrácela. Vážíme si vysokého počtu vstřelených branek. Jsme rádi, že jsme opět po roce dokázali obhájit vítězství v turnaji, přesto je stále prioritou individuální rozvoj hráčů. Nově se na turnaji v našem podání také objevila varianta rozehrávky dlouhého míče, na které jsme přes týden pracoval,“ hodnotil vystoupení svého týmu kouč Martin Vísner.

Spokojen s průběhem turnaje byl i jeho vedoucí Josef Šneberger. „Celý turnaj byl velice vyrovnaný a plný i překvapivých výsledků. O konečném pořadí rozhodlo až úplně poslední střetnutí, také díky němu hráči Viktorie mohli slavit i celkové vítězství. Potěšující je i statistika, protože viktoriáni nastříleli nejvíce branek a patří jim trofej nejlepšího střelce. Tím se stal LukᚠGadač s 12 góly,“ řekl.

Výsledky
FCVP – Petřín Plzeň 8:1
FCVP – Baník Sokolov 4:2
FCVP – Sparta Praha U12 3:3
FCVP – Rokycany U14 7:2
FCVP – Teplice 4:5
FCVP – Dynamo Č. Budějovice 5:2
FCVP – Bohemians 1905 8:0

Konečné pořadí: 1. Viktoria Plzeň, 2. Sparta Praha, 3. Teplice, 4. České Budějovice, 5. Bohemians 1905, 6. Sokolov, 7. Rokycany, 8. Petřín Plzeň.

Bican Cup 2017 v Praze


Na velmi dobře obsazeném turnaji skončili viktoriáni na čtvrtém místě. Parádní výkony předváděli především v základní skupině, kterou po třech vítězstvích opanovali. Následně ale v semifinále podlehli Hajduku Split a v boji o třetí místo Spartě. „Velmi dobře obsazený turnaj bychom z našeho pohledu rozdělili do dvou částí – v té dopolední jsme dokázali vyhrát naši skupinu a zaslouženě zvládli svá utkání. Především poslední utkání proti týmu Sparty Praha i již přes jistý postup kluci zvládli velmi dobře, kdy jsme dokázali hrát s maximálním zápalem a nasazením,“ hodnotil trenér Martin Vísner podařené vystoupení ve skupině.

„Následně po polední pauze nastalo semifinálové a zlomové utkání s týmem Hajduk Split. Bohužel jsme si v tomto utkání vybrali smůlu za všechna předchozí utkání, kdy jsme inkasovali branky po vlastních chybách, ale je třeba uznat i efektivitu v zakončení soupeře, který dokázal tyto chyby potrestat. Boj o třetí místo jsme nezvládli, nepodařilo se kluky dostatečně opět nastartovat proti týmu Sparty. Z kluků bylo znát, že po ztrátě možnosti bojovat o nejvyšší příčku chyběla větší chu do hry a byli jsme velmi pasivní. I přesto lze hodnotit turnaj pozitivně z pohledu těžkých utkání a adaptace na tempo hry,“ uzaveřel kouč hodnocení turnaje.

Výsledky
FCVP – Puskás Academy (Maďarsko) 2:1 (Suchý, Červený)
FCVP – MŠK Žilina (Slovensko) 6:3 (Kulišan 3, Suchý, Soupír, Šot)
FCVP – Sparta Praha 6:5 (Hašek 2, Červený, Kulišan, Soupír)
SF: FCVP – Hajduk Split (Chorvatsko) 4:9 (Gaszczyk 2, Červený, Suchý)
O 3. místo: FCVP – Sparta Praha 0:9

Sestava Plzně: Krištofovič – Fremr, Gaszczyk, Suchý, Kulišan – Soupír, Červený, Hašek, Šot.

Konečné pořadí: 1. Slavia Praha, 2. Hajduk Split, 3. Sparta Praha, 4. Viktoria Plzeň, 5. Žilina, 6. Bohemians 1905, 7. Trenčín, 8. Puskás Academy.

Fotogalerie