Po včerejším příletu a aklimatizaci zahájili viktoriáni dnes dopoledne to hlavní, kvůli čemu do španělské Málagy odcestovali – tréninkovou fázi. Na hřišti Arroyo Enmedio, vzdáleném pět minut chůze od hotelu, si dopřáli zhruba hodinu a půl dlouhý trénink, který bude následován odpoledním.

Na stejném hřišti by tým měl odehrát i první dva přátelské zápasy – proti čínskému Wu-chan Čuo-er (23. 1., 16:00) a maďarskému celku Puskás Akadémia (24. 1., 16:00). Místo konání dalších dvou utkání bude ještě upřesněno.

Pondělí dopolední trénink doprovázelo slunečné počasí s teplotou zhruba 13 stupňů. Podmínky tak pro viktoriány byly velice příjemné. „Svítilo sluníčko a hřiště máme pěkné,“ těší TomᚠHořavu. „Trénink byl náročný, hodně jsme sprintovali, ale většinu věcí s míčem a na konec jsme hráli. Během hry jsem však dostal jednou do nosu a mám rozškrábnutou ruku, nejlépe jsem tedy nezačal,“ usmívá se střední záložník.

První pocity z prostředí v Esteponě má jen pozitivní. „Je to tu krásné. Hotel je u moře, navíc máme k dispozici velké regenerační prostory, což je velice důležité. A jak jsem už říkal, i hřiště jsou bezvadná,“ je Hořava spokojený. „Je to rozhodně příjemnější, než trénovat na umělce doma. Lepší počasí, navíc přírodní tráva... Všechno je super,“ dodává.

Třicetiletý viktorián se navíc těší i na konfrontaci se soupeři ze zahraničí. „Od toho jsou přípravy, abychom mohli poměřit síly i se soupeři z mezinárodní scény. Doufám, že z toho vyjdeme dobře,“ přeje si TomᚠHořava.

Fotogalerie