Kromě dorostů U19 a U17 byly o víkendu v akci všechny mládežnické celky. Jak zbylé dorosty, tak i žáci navíc své zápasy vyhráli.

Benešov U19 – FCVP U18 2:5


Dorost U18 pod vedením Pavla Fořta vyhrál i své třetí utkání v sezoně, aktuálně tak vede ligu. Hattrickem se o to v Benešově zasloužil TomᚠKepl. „V prvním poločase hráli kluci to, co jsme si řekli. Vytvořili jsme si hodně šancí a vedli 4:0. Benešov hrál s hodně vytaženou obranou, tudíž nám často byly pískány i ofsajdy. Nástup do druhého poločasu měl Benešov lepší, snížil na 1:4 a kluci se z toho chvilku museli srovnávat, pak jsme ovšem dali další gól a už trochu odešla koncentrace. Přesto jsme to zvládli, ale musím říci, že s druhým poločasem jsem nebyl tolik spokojený jako s tím prvním. Opět bych chtěl pochválit všechny kluky za přístup, potěšil mě i patnáctiletý obránce Šimek, který v takto mladém věku zvládl hrát proti starším hráčům,“ zhodnotil zápas trenér Pavel Fořt.

Branky: 46. Průcha, 76. Baariev – 20. Kepl, 26. Brož, 40. Kepl, 43. Selnar, 56. Kepl.
Sestava Plzně: Valeš – Plecitý, Hranáč, Kraml (C), Šimek (71. Kolerus) – Brož, Uzlík, Selnar, Němec (73. Krátký), Šulc – Kepl (61. Patrovský).


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Benešov U17 – FCVP U16 0:4


Stále neporažená je také šestnácka, v Benešově uspěla bez větších problémů 4:0. „Po celé utkání jsme dominovali na hřišti. Jako v předchozím zápase jsme hráli do zatažené obrany soupeře. Soupeř občas zahrozil z protiútoku, ale k žádné výraznější šanci se nedostal. První poločas byl z naší strany vydařenější hlavně v koncovce, kdy jsme dokázali dát tři góly. Ve druhé půli jsme si vypracovali další šance, ale proměnit jsme dokázali jen jednu,“ řekl k utkání kouč Ondřej Šiml.

Branky: 8. Votava, 18. Šoul, 25. Královec, 56. Tesař.
Sestava Plzně: Drda – Šoul, Kolerus (40. Řezníček), Jílek (C), Mertl – Brýla, Novický – Votava, Krátký (59. Petržílka), Královec (30. Renza) – Patrovský (40. Tesař).


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Meteor Praha U15 – FCVP U15 1:2pen.


Na první body dosáhli ve třetím zápase sezony žáci U15, když v Praze porazili Meteor na penalty. „V utkání šlo o střetnutí dvou herních stylů. Lépe do zápasu vstoupili hosté a ujali se ve 4. minutě vedení. My jsme postupně více přebírali otěže utkání a ve druhém poločase se nám podařilo i vyrovnat. V penaltovém rozstřelu jsme byli úspěšnější a mohli se radovat z prvního bodového zisku v tomto ročníku,“ řekl trenér Josef Šneberger.

Branky: 4. Kasal – 38. Šticha.
Penalty: 2:4.
Sestava Plzně: Langr – Šticha (55. Vacek), Karásek, Oravec (35. Vobruba), Brož (35. Agapkin) – Vanc, Sojka – Velfl (35. Prokop), Planeta (35. Titl), Krůta (60. Nedvěd) – Jedlička.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Meteor Praha U14 – FCVP U14 1:3


V Praze uspěli také žáci U14. Trenér Štěpán Havránek zhodnotil duel takto: „V utkání jsme byli lepším mužstvem, které po většinu času drželo míč na svých kopačkách. I přes vítězství v utkání je potřeba zkvalitnit řešení předfinální a finální fáze. Mohli jsme vidět řadu získaných míčů na soupeřově polovině, ale následné řešení nemělo dostatečnou přesnost a také způsob zakončení nebyl optimální.“

Branky: 22. Klíma – 15. Pik (vl.), 20. Falout, 29. Rádl.
Sestava Plzně: Daněk – Prokop, Čermák, T. Keltyčka, Vinš – Kamenský, Falout (C) – Štauber, D. Pracht (50. D. Keltyčka), Čeliš – Rádl.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U13 – Tempo Praha U13 12:4


Vysokého vítězství na úvod sezony dosáhla třináctka, když na hřišti Vodních staveb porazila pražské Tempo 12:4. „Do utkání jsme nevstoupili příliš dobře, kdy jsme hráli na příliš mnoho doteků a nebyli příliš efektivní v zakončení. V druhé a třetí třetině jsme se v těchto aspektech zlepšili a využívali více šířky hřiště, kde jsme se prosazovali v soubojích 1 na 1 s následnou přihrávkou do pokutového území. Oproti předchozím utkáním jsme se zlepšili především v aspektu vedení útoku, kdy hráči lépe vyhodnocovali hru do šířky a kolmo k soupeřově brance,“ zhodnotil utkání kouč Martin Vísner.

Branky: 28. Hašek, 33. Šot, 34. Houdek, 35. Hašek, 38. Hašek, 45. Červený, 50. Suchý, 57. Kulišan, 70. Gadač, 71. Gaszczyk, 77. Gadač, 81. Hašek – 8. Šimonovský, 46. Šimonovský, 64. Šimonovský, 83. Koller.
Sestava Plzně: Petr – Červený, Fremr, Šot, Suchý, Soupír, Kardoš, Houdek, Dvořák, Gaszczyk, Trojan, Kulišan, Chalupa, Gadač (C), Hašek.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U12 – Tempo Praha U12 14:3


Vysokého vítězství nad Tempem dosáhla také kategorie U12. Proti pražskému celku zvítězila 14:3. David Sivák vstřelil hattrick, dva góly přidali Kristián Řezanina a kapitán Erik Dulík. Sedm hráčů přidalo po jedné brance. „V utkání jsme měli častěji míč na kopačkách a udávali jsme tempo hry. Soupeř vyrážel k protiútokům, které jsme mu často sami připravovali. Tlačí nás bota ve hře bez míče. Je na čem stavět – soupeř nám dovolil realizovat některé situace z tréninku, což bychom v takovýchto zápasech měli realizovat v maximální možné míře. Určitou nekvalitu měly bohužel i naše první doteky, padlo sice 14 gólů, ale neproměnili jsme dost dalších šancí,“ řekl k zápasu kouč Filip Linhart.

Branky: 8. Honomichl, 13. Kardoš, 18. Trojovský, 22. Lemon, 28. Dulík, 34. Sivák, 50. Sivák, 60. Řezanina, 64. Nedvěd, 65. Dulík, 75. Sivák, 85. Řezanina, 86. Sutr, 87. Paidar – 14. Soós, 78. Slavíček, 79. Slany.
Sestava Plzně: Basl, Řezanina, Sutr – Berka, Dulík (C), Hodek, Honomichl, D. Kardoš, Kučera, Lemon, Nedvěd, Paidar, Sivák, Toman, Trojovský.