Trenéra Karla Krejčího a jeho svěřence čeká o nadcházejícím víkendu zápas na půdě Olomouce. Staronový účastník nevyšší soutěže se v dosavadním průběhu Synot ligy výsledkově trápí a momentálně kotví v sestupových vodách tabulky.

„V průběhu týdne jsme analyzovali domácí utkání s Teplicemi, ve kterém jsem hráčům ukazoval pozitivní i negativní věci. Pozitivní je jednoznačně to, že po dvou kolech mám šest bodů, naopak nᚠherní projev není takový, jaký bychom si asi představovali,“ je si vědom trenér Krejčí. „Vnímám to, že Olomouci úplně nevyšel začátek jarní části, kdy s Bohemkou doma pouze remizovala a pak prohrála v Brně. Olomoučtí spadli v tabulce na místo, které jim určitě není příjemné. Z těchto důvodů nečekám nic jednoduchého. Olomouc udělá maximum pro to, aby uspěla a aby se povedeným výkonem a výsledkem odrazila k lepším zápasům,“ varuje plzeňský trenér. „Sigma byla vždycky silná v kombinaci a rychlém přechodu do útočné fáze. Soupeř potřebuje nutně body, takže se domnívám, že zapojí i víc srdíčka a budou hrát s větším nasazením. Do Olomouce ale zajíždíme v roli favorita a rádi bychom ji potvrdili,“ pokračuje Karel Krejčí. „Sigma disponuje zajímavými hráči v útočné fázi, kteří dokážou vstřelit branku nebo na ni nahrát, i proto jim nesmíme dopřát moc prostoru. Byl bych rád, kdybychom podali týmový výkon s kvalitou ve všech řadách,“ dodává hlavní trenér Viktorie.

V jarních kolech je hlavní útočnou zbraní Viktorie třígólový Daniel Kolář. „Jsem rád, že se Dan střelecky probudil, protože na podzim nám jeho góly chyběly. Měl smůlu v tom, že prodělal vážné zranění a po návratu se pomaleji rozjížděl. Snažím se s ním hodně mluvit a dřív jsem mu vyčítal, že se pohybuje v prostoru, odkud branky střílet nemůže. Nyní se už dostává do pozic, odkud dokáže skórovat. Doufám, že mu góly psychicky pomohly a bude ve své formě pokračovat i nadále. Věřím ale, že máme v týmu i další hráče, kteří jsou v útočné fázi hodně silní a dokážou dát gól,“ přemýšlí Karel Krejčí.