V sobotu 26. května proběhl v Plzni další díl Coerver kurzu pro trenéry Plzeňského kraje. Šlo o reakci na veliký zájem dalších trenérů, a i tento kurt se vydařil.

Viktoria Plzeň již delší dobou spolupracuje s renovovanou firmou Coerver Coaching. Jde o globální tréninkový program inspirovaný Wielem Coerverem a vytvořený v roce 1984 Alfredem Galustianem a bývalým velikánem Chelsea Charlie Cookem. Tato metoda, která se v průběhu let neustále zdokonaluje a rozvíjí, se soustředí na rozvoj individuálních dovedností a hry v malém počtu hráčů. Je specificky vyvinutá pro děti mezi 5. - 16. rokem bez rozdílu jejich schopností.

Sobotní školení absolvovalo dokonce 30 trenérů ze všech koutů Plzeňského kraje. Zajímavostí, která zaslouží vyzdvihnutí, je účast šesti členů oddílu TJ Pátek (tři trenéři a tři trenérky), což je klub cca 160 kilometrů od Plzně.

„Školení mělo dle zvyklostí dva přednáškové vstupy. Hlavním programem byly čtyři hodiny ukázek a praxe na hřišti. Celá akce proběhla na 33. ZŠ v Plzni a lektorem byl opět Filip Linhart,“ popisuje šéftrenér žáků Viktorie Plzeň Josef Šneberger.

„Velikou radost nám opět udělala zapálenost, aktivní přístup a skutečný zájem o práci a trénink dětí hlavně přípravkové a žákovské kategorie,“ doplňuje Šneberger.

Letos tak šlo o druhou akci a sečteme-li počty všech účastníků proběhlých tří školení za 12 měsíců, dostáváme se na počet téměř 80 trenérů. „Tak vysoké číslo mě naplňuje vírou, že se nám daří ovlivňovat náhled na trénink mládeže a jistě to bude mít i dopad na kvalitu tréninkových jednotek či dovedností mladých hráčů,“ uzavírá trenér Šneberger.

Informace z prvního letošního školení najdete ZDE.