Již ve středu odcestuje Viktoria Plzeň do rakouského Westendorfu na tradiční letní soustředění. V alpském prostředí ji čekají čtyři zápasy, v jeden den dokonce netradičně dva.

Rumunsko, Polsko, Ázerbájdžán, Rusko – z těchto zemí pocházejí soupeři, s nimiž si Viktoria Plzeň domluvila přátelská utkání v Rakousku. Tým trenéra Pavla Vrby tak čekají zajímavé konfrontace. Vyjma jednoho zápasu by se navíc mělo hrát v okolních městech.

První hrací den – dva dny po příjezdu – čekají západočeský celek hned dva duely. Nejprve proti celku z rumunské nejvyšší soutěže Universitatea Craiova od 11:30 v Angerbergu, posléze od 17:00 ve Westendorfu proti Legii Varšava, ze které před sezonou posílil tým Adam Hloušek.

2. července dojde v 18:00 v Kössenu na souboj s ázerbájdžánským Karabachem, se kterým se Viktoria utkala před třemi lety ve třetím předkole Ligy mistrů. Soustředění uzavře 5. července zápas s Ufou v Jenbachu. V ruském týmu působí bývalý viktorián Ondřej Vaněk.

Změny termínů, časů a míst konání zápasů jsou však stále možné. O všem budeme v průběhu informovat prostřednictvím sociálních sítí a klubového webu.

Rozpis zápasů v Rakousku

28. 6. Universitatea Craiova – FCVP (11:30, Angerberg)
28. 6. Legia Varšava – FCVP (17:00, Westendorf)
2. 7. Karabach – FCVP (18:00, Kössen)
5. 7. Ufa – FCVP (15:00, Jenbach)