Česká část zimní přípravy na sezonu 2018/2019 je u konce. Po třech přátelských zápasech v Luční ulici čeká Viktorii Plzeň tradiční soustředění ve Španělsku, letos nově v provincii Málaga. Zde odehraje tým trenéra Pavla Vrby čtyři přátelské zápasy.

Do Málagy cestuje 25 hráčů do pole a 4 gólmani. Oproti startu přípravy v týmu chybí jen Martin Zeman (Ra´anana) a Jakub Řezníček (Lokeren). Trenérský štáb bude mít ve Španělsku k dispozici i zraněné hráče. „Uvidíme, jak na tom budou zdravotně, někteří se možná zapojí v závěru soustředění i do zápasů. Zatím je to takové padesát na padesát,“ řekl hlavní kouč Pavel Vrba. „Ve Španělsku každopádně začneme pracovat na utvoření základní jedenáctky,“ dodal.

V domácím prostředí viktoriáni vyhráli všechny tři zápasy proti celkům z nižších soutěží – Ústí nad Orlicí zdolali 6:0, Baník Sokolov 7:2 a Ústí nad Labem 6:1. „Je to práce celého mužstva, že se nám ofenzivně dařilo. Je to jen dobře a doufám, že v útoku budeme silnější než na podzim. Konkurence na postech v ofenzivě se zvýšila, máme mnohem více možností,“ těší trenéra.

Na čtrnáctidenním soustředění čeká Plzeň čtveřice přátelských utkání. 23. ledna se viktoriáni utkají s nováčkem čínské nejvyšší ligy Wu-chanem Čuo-er, o den později poměří síly s maďarským celkem Puskás Akadémia. 28. ledna narazí na jeden z předních bulharských týmů CSKA Sofia a generálku na ligu obstará souboj v první únorový den proti americkému New England Revolution.

Kádr Viktorie pro soustředění v Málaze

Brankáři: Aleš Hruška, Matúš Kozáčik, Dominik Sváček.
Obránci: Milan Havel, LukᚠHejda, Roman Hubník, David Limberský, Luděk Pernica, Jiří Piroch, Radim Řezník.
Záložníci: Pavel Bucha, Aleš Čermák, Ubong Ekpai, TomᚠHořava, Patrik Hrošovský, Joel Kayamba, Daniel Kolář, Jan Kopic, Jan Kovařík, Erik Pačinda, Milan Petržela, Roman Procházka, Pavel Šulc.
Útočníci: Marek Bakoš, Jean-David Beauguel, TomᚠChorý, TomᚠKepl, Michael Krmenčík.

Přípravné zápasy v Málaze

23. 1.: FCVP – Wu-Chan Čuo-er
24. 1.: FCVP – Puskás Akadémia
28. 1.: FCVP – CSKA Sofia
1. 2.:   FCVP – New England

– časy a místa zápasů budou vždy upřesněny, klub jedná také o možnostech přímých přenosů