Viktoria Plzeň vstoupí po vítězství v Hradci Králové jako lídr ePojisteni.cz ligy i do 24. kola, ve kterém se na domácí půdě utká s celkem 1. FC Slovácko. Trenér Zdeněk Bečka věří, že i na sváteční nedělní duel je jeho tým dobře připraven.

„Začátkem týdne jsme u videa rozebraly chyby, kterých jsme se dopouštěli v Hradci. Právě na jejich odstranění jsme pracovali v trénincích v uplynulém týdnu. Chtěli bychom být hlavně produktivnější i důslednější v koncovce a celkově efektivnější v šestnáctce soupeře,“ popisuje Bečka. V posledním měření sil vzešla ze vzájemného zápasu Plzně a Slovácka remíza 1:1. „Teď jsme doma a určitě to bude úplně jiné utkání. Jsme favoritem a v úvahu pro nás přichází pouze tři body,“ zůstává odhodlaný hlavní muž na lavičce Viktorie.

Celek z Uherského Hradiště ale zůstává v jarní části sezóny neporažen. „Víme o jejich bilanci pěti remíz a dvou vítězství z jara. I to dokládá, jak je Slovácko houževnatý soupeř. Navíc se dokáže vyhecovat proti soupeřům, jako jsme my,“ uvědomuje si hlavní kouč Viktorie. „V týmu soupeře hraje výraznou roli kapitán Šumulikoski, velice aktivní na stranách jsou Navrátil s Havlíkem, kteří jsou rychlostně vybavení a navíc umí přejít jeden na jednoho. V útoku nastoupí buď Koné nebo Zajíc, což jsou oba důrazní hráči. Věřím ale, že díky naší kvalitě zápas zvládneme,“ dodává Bečka.

„Rád bych, aby všichni fanoušci viděli pohledné utkání a kvalitní výkon z naší strany. Věřím, že po závěrečném hvizdu společně s nimi oslavíme zisk tří bodů, které nás posunou směrem k našemu společnému cíli, kterým je obhajoba mistrovského titulu,“ uzavírá Zdeněk Bečka.