FC Viktoria Plzeň zvládla 13. kolo ePojisteni.cz ligy a porazila FK Jablonec 3:1. O branky se postarali TomᚠHořava, LukᚠHejda a Patrik Hrošovský. Viktoria má v tabulce aktuálně čtyřbodový náskok na druhý Zlín.

„Jsem rád, že jsme se v tabulce ostatním týmům odtrhli. Příští zápas hrajeme v Mladé Boleslavi, kde to bude velmi náročné, a jsme rádi, že tam pojedeme s náskokem,“ říká záložník Patrik Hrošovský. „Bude se na tabulku koukat hezky, ale zbývají ještě tři kola do konce podzimu a my chceme posbírat co nejvíc bodů. Liga je ještě dlouhá,“ dodává TomᚠHořava.

Plzeň šla v utkání s Jabloncem jasně za vítězstvím, soupeř ale dokázal vstřelit branku a závěr utkání zdramatizoval. „Byl to náročný zápas. Za stavu 3:0 jsme zbytečně polevili, soupeř nám začal dělat problémy a snížil. Posledních 20 minut nás tlačili a k tomu vůbec nemuselo dojít. Je možné, že se na nás projevila únava z posledních dnů. Jinak jsme ale předvedli dobrý výkon a vyhráli zaslouženě,“ popisuje Hrošovský. „Jablonec se na nás připravil a dobře bránil. My jsme se dostali do tříbrankového vedení a zbytečně jsme je nechali snížit a zkomplikovali si to. To se nám nesmí stávat, měli jsme si to lépe pohlídat a zápas si užít. Tři body jsou ale doma a zaslouženě,“ doplňuje Hořava.

Za výhrou hnalo viktoriány necelých devět tisíc diváků. „Fanoušci nás tady povzbuzují vždy a my jim chceme bojovností a předvedenou hrou dělat radost. Ne vždy se to povede, ale tentokrát asi můžou být i oni spokojeni,“ říká slovenský záložník. „Atmosféra jako vždy tady skvělá a ostatní týmy nám ji mohou závidět. Fanoušci jsou tady pro nás velice důležití,“ děkuje fanouškům také jeho kolega ze zálohy.

Oba dva viktoriáni si v následujících dnech moc volna neužijí. Čekají je totiž reprezentační zápasy. „Uvidíme, jaké tam budou tréninky, ale snad dostaneme také aspoň den na odpočinek. Určitě stihneme zregenerovat a dobře se připravíme na další zápasy,“ ujišuje TomᚠHořava. „Volnější režim to určitě není, ale je dobré, že hrajeme až v pátek. Takže je tam čas na odpočinek,“ uzavírá Patrik Hrošovský.

Fotogalerie