FC Viktorii Plzeň na startu zimní přípravy opouští jedna z osobností klubu – obránce Václav Procházka. Odchovanec západočeského týmu prošel v úterý odpoledne zdravotní prohlídkou a přestupuje do tureckého Osmanlisporu.

„Mám smíšené pocity, protože jsem v Plzni prožil krásná léta. Jsem vděčný za to, že jsem mohl po angažmá v Boleslavi jít zpátky domů. Zatímco dříve jsme tady stále zachraňovali první ligu nebo se do ní snažili postoupit, v posledních čtyřech sezonách to bylo něco neuvěřitelného. Teď se ale přede mnou objevila nová příležitost, nová výzva a já se rozhodl ji vyslyšet,“ říká jedenatřicetiletý reprezentant.

Konstruktivní obránce podepsal s nováčkem nejvyšší turecké ligy smlouvu na dva a půl roku s roční opcí. „Před několika lety se museli přejmenovat a postupně se vraceli do ligy. To se jim letos povedlo a teď se budou chtít na dlouho v lize usadit,“ popisuje ambice svého nového klubu Procházka, který se těší i na turecké hlavní město. „Na Ankaru jsem slyšel jen pozitivní ohlasy, i první dojmy jsou skvělé. Věřím, že budu spokojen nejen s fotbalem, ale také v rovině osobního života. Bude to ze začátku hodně těžké, čeká mě jiná kultura, musím se naučit jazyk, zařizovat bydlení apod. Nicméně bude to v každém případě zajímavá životní zkušenost a věřím, že mě posune opět dál,“ zamýšlí se hráč s více než 300 starty v nejvyšší české soutěži.

Zkušený hráč už v Plzni ani nenastoupil na začátek zimní přípravy, takže se svými kamarády a spoluhráči z kabiny Viktorie se nestihl rozloučit. „V Plzni je skvělá parta a bude mi to tu hodně chybět. S klukama budu v kontaktu a budu držet palce. Přijedu se podívat hned, jak to bude možné. Chtěl bych poděkovat všem v klubu. Nejen trenérům a vedení, ale i lidem, kteří nejsou pro fanoušky vidět. Je to jedna velká rodina a neodchází se mi snadno. Fanouškům děkuju za to, že jsem před nimi mohl hrát, mám díky nim zážitky, na které nikdy nezapomenu,“ uzavírá Václav Procházka.