V úterý 5. ledna se definitivně zpečetil přestup obránce Václava Procházky do tureckého Osmanlisporu. Jednatřicetiletý fotbalista v Turecku úspěšně absolvoval zdravotní testy a podepsal s aktuálně dvanáctým týmem turecké Süper Lig smlouvu na dva a půl roku s roční opcí.

Procházka odchází na první zahraniční angažmá po čtyřech letech ve Viktorii Plzeň, v jejímž dresu dosáhl na dva mistrovské tituly a radoval se i ze zisku českého superpoháru. Zahrál si rovněž v základních skupinách Ligy mistrů i Evropské ligy. V aktuálním ročníku navíc vedl plzeňský odchovanec svůj klub s kapitánskou páskou na ruce. „Přestup Václava Procházky do zahraničí beru jako určitou formu odměny za skvělé výkony, které v Plzni během svého angažmá odváděl. Vašek je plzeňským odchovancem a hráčem, kterého k Viktorii pojí pevné pouto. Jsem velmi rád, že se naše cesty rozcházejí za vzájemného respektu,“ říká generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek. „Nabídky na přestup Václava Procházky jsme registrovali dlouhodobě, nicméně po dohodě s hráčem jsme je vytrvale odmítali. Současná nabídka však splnila představy Viktorie i samotného hráče, Osmanlispor měl o Vaška eminentní zájem a našli jsme společnou řeč,“ dodává Šádek.

Namísto Procházky se do Viktorie vrací z hostování obránce Hubník. „S Václavem Procházkou odchází z kabiny velká osobnost, nicméně nᚠkádr je dostatečně zkušený a kvalitní. Roman Hubník je navíc na stoperu adekvátní náhradou,“ přibližuje generální manažer Plzně. „Je mým velkým přáním, aby Vašek našel pevné místo v sestavě Osmanlisporu a dařilo se mu jak sportovně, například i s výhledem na červnové Euro, tak v osobním životě,“ uzavírá Adolf Šádek.