Rok 2020 zakončí Viktoria Plzeň zápasem 14. kola FORTUNA:LIGY proti Slavii Praha. Co od duelu s lídrem tabulky očekávají trenér Adrian Guža a záložník Adriel Ba Loua?

„Je to velmi důležitý zápas. My jsme ve špatné situaci, ale teď musíme hledět jen dopředu,“ říká natěšený záložník z Pobřeží slonoviny. „Musíme se kvalitně připravit a hlavně odevzdat na hřišti vše. Známe naší sílu a taktiku, víme, jak hraje soupeř. Teď do toho prostě musíme dát všechno,“ velí Adriel Ba Loua. „Já osobně jsem připravený odevzdat na hřišti všechno.“

Podobně hovořil i trenér Adrian Guža. „Čeká nás velký zápas. Věřím tomu, že nasbíráme všechny síly a energii na to, abychom vyhráli. Kvality Slavie známe, hráli jsme dvakrát na jejím hřišti. Nyní věřím v sílu domácího prostředí a našeho kolektivu,“ říká před duelem. „Půjdeme za jasným cílem: Zvládnout zápas vítězně!“ podotýká.

Právě na výhodu prostředí v Doosan Areně viktoriáni spoléhají. „Je to nᚠstadion, naše hřiště, takže doufám, že zítra nám to pomůže k vítězství,“ potvrzuje Ba Loua. „Věřím, že domácí prostředí bude velmi podstatnou složkou zítřejšího zápasu,“ přitaká Guža.

Slovenský trenér bude postrádat vykartovaného Milana Havla, kvůli zranění chybí i alternativa na tento post Radim Řezník. „Vypadli nám dva důležití hráči z jedné pozice. V hlavě máme minimálně dvě varianty, jak to vyřešit. Potřebujeme si počkat na výsledky testů, ale už dnes (v úterý) na tréninku jsme si vyzkoušeli, s čím můžeme na zítřejší zápas počítat,“ nemá Adrian Guža větší obavy.