V neděli 31. ledna odehraje na Maltě FC Viktoria Plzeň první ze tří přátelských zápasů. Od 20 hodin se utká s polskou Legií Varšava a viktoriáni po dvou prohrách na soustředění v Turecku budou chtít konečně vyhrát.

„Na utkání se těším, je to jeden z posledních zápasů před startem ligy. Věřím, že to zvládneme a uspějeme. Soupeře jsem moc nesledoval, nám jde především o nᚠvýkon. Chceme hrát koukatelný fotbal a na start Synot ligy správně napilovat formu,“ říká obránce Jan Baránek.

Trenér Karel Krejčí může být se středními obránci spokojen, protože rozhodně má z čeho vybírat. Závěr podzimu skvěle odehráli LukᚠHejda a Jan Baránek, v zimě se navíc vrátil zkušený Roman Hubník. „Každý chce hrát, ale my máme s klukama stoperama dobrou partu a přejeme si úspěch navzájem. Rozhodnutí trenéra budeme respektovat a hlavní je úspěch celého týmu,“ dodává mladý stoper.

Viktoriáni budou na Maltě až do 7. února a kromě zápasů je čekají především stále ještě dvoufázové tréninky. V utkáních už ale hráči budou na hřišti dostávat více prostoru, než tomu bylo v Turecku. Tam trenér prostřídával hráče po poločase. „Ve středu obrany toho hráč úplně tolik nenaběhá jako třeba krajní záložníci. Ale snad každý hraje raději v zápase víc minut, než jen třeba pouze poločas jako to bylo v Turecku,“ doplňuje Baránek.

Po návratu do Plzně už začne klasická příprava na soutěžní zápas, 14. února totiž Viktoria bude hrát první jarní ligové kolo se Slováckem. „Začínáme poměrně brzo, ale já jsem za to rád. Ta pauza je dlouhá a už mi chybí soutěžní zápasy a také fanoušci v Doosan Areně,“ uzavírá Jan Baránek.


Zápas bude možné sledovat od 20:00 hodin v přímém přenosu níže.


FC Viktoria Plzeň vs Legia Warsaw 31-01-2016 von football-friendlies

Fotogalerie