Tradicí této sezony se stalo oceňování nejlepších mládežníků měsíce. Za květen 2018 vybrali trenéři dorostů, žáků, přípravek a dívek ty nejlepší zástupce jednotlivých kategorií.

Kategorie dorosty – MatyᚠKodýdek

Záložník týmu U17 byl vybrán trenéry dorosteneckých kategorií. „Během posledního půlroku udělal obrovský posun z hlediska výkonnosti. Pravidelně patří mezi naše nejlepší hráče, což potvrdil i na nedávném turnaji v Německu, kdy obstál v konkurenci zahraničních soupeřů. Z hlediska produktivity v jarní části soutěže pomohl týmu z pozice středního záložníka čtyřmi góly a 11 asistencemi. Dále se pak Matyᚠzúčastnil kvalifikace na ME, když v březnu nastupoval za reprezentaci U17 v utkáních proti Srbsku, Španělsku a Ukrajině,“ chválí jej trenér Josef Parlásek.

Kategorie žáci – Daniel Suchý

U Daniela Suchého si trenér U13 Martin Vísner pochvaluje následující: „Prokazuje velice dobrou pracovitost, a to jak na každém tréninku, tak i v zápasech. Jeho fotbalové dovednosti jsou na vysoké úrovni a dokáže je převádět i do utkání.“

Kategorie přípravky – Petr Mašek

Petr Mašek z týmu U9 zaujal trenéra Karla Mundla v následujících aspektech: „Stává se výraznou osobností našeho týmu, nejen fotbalovými dovednostmi, které každým tréninkem pečlivě rozvíjí, ale i přístupem, zapálením a radostí z fotbalu, která je na něm pokaždé vidět. V tomto ohledu by mohl být pro celou řadu svých spoluhráčů a kamarádů příkladem.“

Kategorie dívky – Barbora Polcarová

V kategorii dívek byla jako nejlepší zvolena juniorka Barbora Polcarová. „Bára podává výborné výkony jak v první lize dorostenek, tak i v lize žen. Má za sebou také start za reprentaci WU17, kde se, doufám, v příští sezoně usadí natrvalo,“ okomentoval její volbu trenér Milan Lukeš.