Chceme být úspěšní nejenom v ligových tabulkách, ale i na poli energetických úspor. A bodujeme! Nᚠklub jde příkladem a i díky nově zbudovanému systému v naší akademii bojuje s energetickou krizí.

„V prostorách akademie pro naše mladé fotbalisty jsme nechali nainstalovat systém pro řízení a optimalizaci teploty v jednotlivých místnostech. Nový bezdrátový systém reguluje teplotu v časech, kdy jsou kluci na pokojích a pouze temperuje, když je nevyužívají,“ říká vedoucí technického úseku FCVP TomᚠSamec.

„Tématiku úspor energií vnímáme jako velmi důležitou a snažíme se v tomto směru edukovat i naše mladé hráče. Zároveň jim chceme zajistit co nejideálnější podmínky pro jejich pobyt v akademii, k čemuž bezesporu patří i správné nastavení teploty v místnosti pro denní pobyt či pro spánek. Velkou výhodou nového systému je, že máme neustálý přehled o teplotách a vlhkosti v jedné aplikaci a můžeme vše ovládat i vzdáleně. Ocenili jsme zároveň, že instalace proběhla velmi rychle a bez nutnosti stavebních úprav,“ těší Samce.

Klub tak může ročně ušetřit až 30 % nákladů na spotřebu energií. Uspořené peníze chceme dále investovat právě do rozvoje našich mladých hráčů.

Inovativní technologii s názvem SimONet našemu klubu věnovala česká společnost ZAT, která má pobočku právě v Plzni. „Techologie SimONet dokáže řídit vlhkost, kvalitu vzduchu v závislosti na počtu osob v místnosti. A to velmi levně a bez použití kamer,“ doplňuje Petr Hasman z firmy ZAT.