4. července odcestuje Viktoria na tradiční letní soustředění do rakouského Westendorfu. Zde ji během deseti dnů čekají tři přátelské zápasy. Tým trenéra Pavla Vrby již zná jména soupeřů.

První zápas se bude hrát v pátek 6. července od 17:30, soupeřem Viktorie Plzeň bude ruský celek Achmat Groznyj (dříve známý jako Těrek Groznyj). Groznyj skončil v této sezoně na devátém místě ruské ligy se ziskem 38 bodů ve 30 zápasech. Utkání se odehraje buď přímo ve Westendorfu, nebo ve Wörglu (necelých 20km od Westendorfu).

Ve druhém utkání, které je na programu 10. července od 17:00, narazí viktoriáni na FC Wacker Innsbruck. Rakouský celek vyhrál v uplynulé sezoně druhou ligu a se ziskem 71 bodů z 36 utkání postoupil do bundesligy. Tento zápas by se měl hrát přímo ve Westendorfu.

Velmi zajímavý soupeř potká tým trenéra Pavla Vrby v posledním přípravném utkání. 14. července od 16:00 poměří síly s ukrajinským Dynamem Kyjev, které v ročníku 2017/2018 obsadilo druhé místo o pouhé dva body za Šachtarem Doněck. Před třetí Poltavou mělo Dynamo neuvěřitelný náskok 24 bodů. Toto utkání by se mělo hrát ve Schwazu (zhruba 50km od Westendorfu).

„Již v minulých letech se stávalo, že do Rakouska za Viktorkou vyrazilo poměrně hodně fanoušků. Toho si pochopitelně moc vážíme a budeme rádi, když dorazí i letos. Budeme se vždy snažit s co největším předstihem informovat o tom, kde se přímo bude hrát i čas výkopu,“ říká mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Kompletní rozpis přípravy najdete ZDE.