Velkým úspěchem zástupců fotbalového klubu FC Viktoria Plzeň skončilo slavnostní vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec města Plzeň a Plzeňského kraje. Galavečer proběhl ve čtvrtek 12. dubna ve Velkém sále M욝anské besedy.

Viktoriáni si z pódia odnesli hned čtyři hlavní ocenění. Dvě z nich převzal reprezentační útočník, nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč první fotbalové ligy Michael Krmenčík. Pětadvacetiletý forvard se stal Nejúspěšnějším sportovcem města Plzně a zvítězil i v anketě Nejúspěšnější sportovec Plzeňského kraje, kde na pomyslném sportovním trůnu vystřídal svého spoluhráče Romana Hubníka.

Cenu za vítězství v anketě Trenér roku převzal kouč Viktorie Pavel Vrba, který s mužstvem v podzimní části minulého roku dosáhl nevídané série – v šestnácti ligových kolech Viktoria patnáctkrát zvítězila a ztratila pouhé dva body za remízu s Teplicemi. Pavel Vrba se s mužstvem probojoval i do základní skupiny Evropské ligy, kterou Viktoria vyhrála a zajistila si postup do jarní vyřazovací části soutěže.

Úspěchy mužstva Viktorie vedly k dalšímu prvenství, tentokrát v kategorii kolektivů, odkud si první místo odnesl právě tým oblékající červeno-modré dresy. Viktoria si připsala i vítězství v anketě Sportovní hvězda Plzeňského deníku, kde o prvenství rozhodli svými hlasy čtenáři. Po vítězství Matúše Kozáčika v minulém ročníku ankety tentokrát zvítězil jeho oddílový kolega Aleš Hruška.

 

Pořadateli akce jsou Plzeňská sportovní unie, Plzeňský deník, město Plzeň a Plzeňský kraj.

Michael Krmenčík

„Obou cen si velmi vážím a děkuji všem, kdo mi dali svůj hlas. Nejvíce bych však chtěl poděkovat mému týmu. Úspěch Viktorky je pro mě to hlavní. Když se daří týmu, daří se i jednotlivcům. Máme v kabině skvělou partu, táhneme za jeden provaz a díky tomu můžeme být úspěšní. Jednotlivec sám nic nezmůže. Poděkovat chci i našim fanouškům, kteří za námi vždy stojí.“

Aleš Hruška

„Jsem velmi překvapený, že mi čtenáři Deníku udělili tuto krásnou cenu. Když jsem do Viktorky před rokem přicházel, ani ve snu mě nenapadlo, že budu přebírat individuální ocenění. Vážím si toho, ale úspěch týmu samozřejmě stavím ještě výše a věřím, že na konci sezony bude Viktorka tam, kde si ji všichni přejeme.“

Foto: Deník/Zdeněk Vaiz