Potřetí v historii si Viktoria Plzeň zahraje v osmifinále Evropské ligy. Dnešní los ve švýcarském Nyonu jí přisoudil portugalského soupeře Sporting CP.

Zápasy se odehrají 8. a 15. března, první utkání bude hostit Lisabon ve 21:05 a odveta se v Plzni odehraje od 19:00. Sporting je po 23 kolech v portugalské lize na třetím místě s 56 body, soutěž vede Porto, které má o pět bodů více. Ve zmíněném počtu zápasů vstřelil 47 branek a inkasoval pouze 14.

Celek z Lisabonu začal evropskou cestu ve čtvrtém předkole, kde se potkal s přemožitelem Viktorie – s rumunským FCSB. Po domácí remíze 0:0 vyhrál v Bukurešti 5:1. Následně ve skupině v konkurenci řeckého Olympiakosu, španělské Barcelony a italského Juventusu skončil třetí se sedmi body a skóre 8:9. V prvním vyřazovacím kole Evropské ligy si Sporting poradil s kazašskou Astanou po výsledcích 3:1 venku a 3:3 doma.

V kádru Sportingu je hodně zajímavých fotbalistů. Například nizozemský kanonýr Bas Dost, obránce Fabio Coentrao hostující z Realu Madrid, bývalý stoper Barcelony Jeremy Mathieu či jednička portugalské reprezentace Rui Patricio. Fanoušci se tedy mají rozhodně na co těšit!

V sezoně 2000/2001 nastupoval za Sporting CP bývalý kapitán Plzně Pavel Horváth. „Sporting je klub s obrovskou tradicí, stadionem pro padesát tisíc diváků a momentálně i hodně cizinci v kádru. Patří mezi tři nejsilnější kluby v Portugalsku. Bavit se o jeho síle je zbytečné, opakuji, jde o Sporting CP,“ řekl k soupeři.