23. 11. 2017    Zápas - poháry

Viktoria vítězstvím 2:0 nad FCSB stvrdila postup do jarní části Evropské ligy!

FC Viktoria Plzeň
49. Petržela
76. Kopic

5. kolo / Čtvrtek 23. 11. 2017, 19:00 / Doosan Arena

5. kolo / Čtvrtek 23. 11. 2017, 19:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:0

(0:0)

FCSB

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (88. Živulič), Kolář (83. Čermák), Kopic – Řezníček (66. Bakoš)

FCSB

Vlad – Enache, Planić, Bălașa (C), Júnior Morais – Popescu, Filip (46. Tanase) – Golofca (46. Nedelcu), Man, Coman (64. Budescu) – Alibec

statistiky

Branky: 49. Petržela, 76. Kopic, ŽK: Man, Enache, Budescu, Rozhodčí: Bebek – Pataki, Grgič (všichni Chorvatsko)

Diváci: 10 197

Očekávaný zápas základní skupiny Evropské ligy mezi Viktorií Plzeň a FCSB se odehrál ve čtvrtek 23. listopadu v plzeňské Doosan Areně. Domácí chtěli soupeři oplatit poslední nevydařené zápasy. V uplynulých třech utkáních totiž nedokázal výběr Pavla Vrby rumunský celek porazit.

Domácí od úvodních minut dokazovali, že na svého soka chtějí vlítnout. V desáté minutě předvedl výstavní zasekávačku ve vápně Petržela, po které pálil bohužel jen do boční sítě, o minutu později vychytal tváří v tvář Koláře gólman Vlad. O deset minut později se z ničeho nic vyřítil na Hrušku Alibec, plzeňský brankář ale jeho přízemní střelu nadvakrát zneškodnil. Dvěma šancemi v rychlém sledu se následně prezentoval Jakub Řezníček, tutovku měl ve 23. minutě Kolář, jenž sám před bránou prováhal správný moment ke střele. K zakončení se v průběhu poločasu dostali ještě Limberský s Řezníčkem, na brankovém stavu se ovšem nic nezměnilo. Viktoria v úvodním poločase svého soupeře přehrála i přestřílela, nicméně na ukazateli skóre o přestávce svítily dvě nuly.

Úvod druhé půle vyšel viktoriánům nikoli na jedničku, ale hned na dvě jedničky. Právě toto číslo zdobilo záda hráče, jenž otevřel skóre zápasu. Milan Petržela skvěle načasoval svůj náběh za obranu, kde ho přesným centrem našel Patrik Hrošovský. Plzeňský křídelník si míč zpracoval a z druhého doteku prostřelil Vlada – 1:0 pro Plzeň! V 53. minutě si nebývalé volnosti před soupeřovou brankou užíval Jan Kopic. Po samostatném úniku ale poslal míč těsně vedle pravé tyče. V brance Plzně se efektivními zákroky skvěl Aleš Hruška, jenž nejdřív vyrazil přímý volný kop Balase a následně si poradil i s nízko letící Tanaseho střelou. V 66. minutě opustil hřiště Jakub Řezníček, jeho místo zaujal Marek Bakoš. V 76. minutě se Plzeňané prokombinovali soupeřovou obranou až před branku, kde Kopicův pokus obdivuhodně vyrazil Vlad. K míči se za velkým vápnem našteloval Hořava, jehož ránu tečoval čelem Jan Kopic, který se tak přece jen dočkal vstřelené branky – 2:0! V 83. minutě vystřídal trenér Vrba podruhé, když stáhl Daniela Koláře, novým mužem na hřišti byl Aleš Čermák. Posledním střídáním v podání Plzeňských byla výměna Petržely za Živuliče z 88. minuty zápasu. Viktoria dokonala odplatu rumunskému FCSB vítězstvím 2:0, díky kterému si zajistila postup do jarních bojů Evropské ligy. V souběžně hraném utkání totiž zvítězilo Lugano nad Hapoelem Beer-Sheva, díky čemuž už iraelský tým nemůže pomýšlet na ani jedno z prvních dvou míst ve skupině.

Související články