Po dvou přátelských zápasech v Luční ulici a jednom na Slovensku v Liptovském Mikuláši absolvovala Viktoria Plzeň ještě pár tréninků v domácím prostředí a ve středu 26. června už se přesouvá do Rakouska, kde opět ve Westendorfu zahájí tradiční letní soustředění. Navíc zde sehraje rovnou čtyři přátelské zápasy.

Oproti startu přípravy již v týmu nejsou Jakub Šiman (testy v Sokolově), Pavel Bucha (hostování v Mladé Boleslavi) a Ondřej Štursa (testy v Sokolově). Do Rakouska neodcestovali ani Milan Petržela, Erik Pačinda a TomᚠHájek – u všech tří klub intenzivně řeší jejich budoucnost, jasno by mělo být do konce týdne, stejně jako u Tomáše Poznara, který do přípravy s týmem ani nenastoupil. Kvůli rehabilitačnímu procesu po operaci pak doma zůstává Ubong Ekpai. Naopak se již připojili reprezentanti Matúš Kozáčik, Jakub Brabec, Patrik Hrošovský a Jan Kopic, kteří dosud měli dovolenou.

V Rakousku odehraje Plzeň čtyři zápasy. V pátek 28. června rovnou dva, od 11:30 v Angerbergu proti Universitatea Craiova z Rumunska, v 16:30 pak ve Westendorfu proti Legii Varšava. 2 července dojde na souboj v Kössenu proti Karabachu a v den odjezdu 5. července se v Jenbachu utkají červenomodří s ruskou Ufou, za kterou nastupuje bývalý viktorián Ondřej Vaněk.

Veškeré informace (i o případných změnách termínů) přineseme prostřednictvím klubového webu nebo skrze sociální sítě, kde opět najdete řadu fotografií a videí, které nabídnou jedinečný pohled do zákulisí. Všechny příspěvky ze soustředění budou na sociálních sítích propojeny hashtagem #Westendorf2019.

Kádr FCVP pro soustředění ve Westendorfu

Brankáři: Aleš Hruška, Matúš Kozáčik, Dominik Sváček.
Obránci: Jakub Brabec, Milan Havel, LukᚠHejda, Adam Hloušek, Roman Hubník, David Limberský, Luděk Pernica, Radim Řezník.
Záložníci: Aleš Čermák, Christián Herc, TomᚠHořava, Patrik Hrošovský, Dominik Janošek, Joel Ngandu Kayamba, LukᚠKalvach, Jan Kopic, Jan Kovařík, Roman Procházka, Pavel Šulc.
Útočníci: Jean-David Beauguel, TomᚠChorý, Michael Krmenčík, Ondřej Mihálik.

Odchody (nové): Jakub Šiman a Ondřej Štursa (oba testy v Sokolově), LukᚠPfeifer, Michal Hlavatý a LukᚠPihrt (všichni tři testy v Pardubicích), Jan Suchan (testy v Opavě), Pavel Bucha (zůstává v Mladé Boleslavi na hostování), TomᚠHájek, Erik Pačinda, Milan Petržela (u všech tří klub řeší budoucnost)

Ubong Moses Ekpai je po zranění v rehabilitačním procesu, na soustředění tak neodcestuje.

Přípravné zápasy na soustředění

28. 6. Universitatea Craiova – FCVP (11:30, Angerberg)
28. 6. Legia Varšava – FCVP (16:30, Westendorf)
2. 7. Karabach – FCVP (18:00, Kössen)
5. 7. Ufa – FCVP (15:00, Jenbach)