Hned několik hráčů Viktorie Plzeň bylo nominováno do reprezentace. V hlavním týmu České republiky jsou Michael Krmenčík, TomᚠHořava a Jan Kopic, na Slovensku pak Patrik Hrošovský. Na evropský šampionát jednadvacetiletých se chystají Aleš Matějů s Martinem Chrienem. Několik hráčů bylo povoláno také do mládežnických výběrů.

Hned trojí zastoupení má Viktoria Plzeň v nominaci Karla Jarolíma před dvojicí červnových zápasů. Krmenčík s Hořavou byli v původní nominaci, dodatečně byl pak povolán i Kopic. Česko čeká přípravný zápas v Belgii (5. června od 20:45) a kvalifikační utkání v Norsku (10. června od 20:45). Sraz měl národní tým dnes v Praze. Mezi náhradníky figuroval také například Václav Pilař.

Závěrečné soustředění před mistrovstvím Evropy čeká reprezentaci do 21 let. Do výběru kouče Vítězslava Lavičky se dostal plzeňský obránce Aleš Matějů. Dnes zamíří reprezentační celek na soustředění do rakouského Kaprunu, kde jsou v plánu dva přátelské zápasy – 5. června od 17:00 v Leogangu a 8. června od 19:30 v Zell am See proti Ázerbájdžánu.

Konečná nominace U21 se oznámí 6. června, z Rakouska se tým vrátí o tři dny později a další sraz je na programu 14. června. Na turnaji se český celek utká s Německem (18. června od 18:00), s Itálií (21. června od 18:00) a s Dánskem (24. června od 20:45). Všechny zápasy bude hrát v polských Tychách.

Výběr trenéra Karla Krejčího (U20) sehrál včera přátelské utkání s Kyprem. V nominaci byla dvojice viktoriánů – gólman Dominik Sváček, který do zápasu nezasáhl, a záložník Jan Suchan, jenž odehrál první poločas.

V o rok mladší kategorii byl v nominaci záložník Michal Hlavatý. Devatenáctka hraje na turnaji v Toulonu, kde ve středu hrála se Skotskem, 3. června od 15:00 hraje s Indonésií a 6. června od 19:30 s Brazílií. Podle umístění ve skupině ji pak mohou čekat i duely o medaile. První utkání se Skotskem Češi vyhráli 3:2, Michal Hlavatý nastoupil v 56. minutě na hřiště.

Tým U18 čeká 7. června od 17:00 na stadionu Evžena Rošického přípravný zápas se Slovinskem a v nominaci je i obránce Viktorie Filip Čihák. Šestnáctku čekají dva zápasy s Běloruskem (6. června od 17:00 ve Vysokém Mýtě a 8. června od 15:00 ve Svitavách) a v akci se mohou objevit hned dva Plzeňané – obránce Karel Žilák a útočník Adam Vrba.

Česká republika
A-tým: Michael Krmenčík, TomᚠHořava, Jan Kopic
U21: Aleš Matějů
U20: Dominik Sváček, Jan Suchan
U19: Michal Hlavatý
U18: Filip Čihák
U16: Karel Žilák, Adam Vrba

V nominaci slovenské reprezentace na utkání s Litvou je záložník Patrik Hrošovský. Původně v ní byl i brankář Matúš Kozáčik, nicméně toho do akce nepustí zranění. Na tréninkový kemp jednadvacítky v Šamoríně byl pak pozván záložník Martin Chrien a také dnes již bývalý viktorián Jakub Hromada.

Slovensko
A-tým: Patrik Hrošovský
U21: Martin Chrien