Sportovci v Plzni a v Plzeňském kraji mají nového krále – viktoriána Patrika Hrošovského! Slovenský záložník ovládl tradiční anketu, na trůnu vystřídal svého spoluhráče Michaela Krmenčíka. Viktoria Plzeň však posbírala i řadu dalších ocenění. Foto: Deník/Zdeněk Vaiz

Patrik Hrošovský se stal jak nejúspěšnějším sportovcem Plzně za rok 2018 v kategorii muži, tak i nejúspěšnějším sportovcem Plzeňského kraje vůbec. „Je to pro mě velká pocta. Plzeňský kraj je velký, má mnoho úspěšných sportovců, a tak je to pro mě velká čest zvítězit,“ netajil slovenský reprezentant.

Pro další individuální ocenění si na galavečeru v M욝anské besedě došel trenér Pavel Vrba, který byl zvolen nejlepším koučem Plzeňska za rok 2018. „Je to takové ocenění hráčů i funkcionářů, mých kolegů trenérů... Jde spíše o takové ocenění Viktorky, bez které by to prostě nešlo,“ poděkoval na dálku všem, kteří se kolem klubu pohybují.

Viktoria Plzeň získala také ocenění v kategorii nejlepší kolektiv – muži za rok 2018.

Na pódiu se objevili také mládežníci. Nejprve v kategorii juniorů, kde zvítězil sportovní střelec Filip Nepejchal, bodoval útočník TomᚠKepl, který v roce 2018 střelecky zářil jak za juniorku a dorost U19, tak také v reprezentaci a v mládežnické Lize mistrů. Celý dorost U19 si za své úspěšné vystoupení v elitní UEFA Youth League odnesl ocenění v kategorii kolektiv – junioři, kde se celkovými vítězi stali sportovní střelci.

Patronem celé akce byl Plzeňský deník, mediální partner FC Viktorie Plzeň.

Fotogalerie