Viktoria Plzeň chystá zřídit zcela nové klubové prostory, v nichž by ráda vystavila zajímavé předměty spojené s bohatou historií klubu. O pomoc žádá i fanoušky.

Máte doma nějaký historický či cenný předmět s viktoriánskou tematikou, který byste byli ochotni poskytnout pro účely klubových prostor? Pokud ano, můžete tak pomoci s jejich realizací. „Žádáme všechny fanoušky o pomoc. Pokud mají doma předměty spojené s historií Viktorky, rádi bychom si tyto cenné předměty zapůjčili a vystavili je ve zcela nových klubových reprezentačních prostorech. Jména všech fanoušků, kteří tento vstřícný krok udělají, zaznamenáme na pamětní desce, která bude součástí těchto prostor," vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík s tím, že každému fanouškovi bude na vyžádání vystavena darovací čí zápůjční smlouva.

„V klubových prostorách budeme chtít vystavovat ty nejzajímavější předměty. Půjde samozřejmě o dresy z důležitých utkání, brankářské rukavice, kopačky, ale i spoustu dalších věcí jako plakáty, fotografie či odznaky,“ doplňuje Hanzlík. 

Klub se nyní zároveň pustil do vybudování zcela nového archivu. Pokud by některý z fanoušků měl zajímavé výstřižky z novin, rovněž o tyto cennosti bude mít Viktoria zájem.

Pokud byste tedy byli ochotni něco věnovat pro účely klubových prostor, ozvěte se na e-mailovou adresu belsan@fcviktoria.cz, rádi s vámi vše zkonzultujeme a dohodneme se na dalším postupu.