Nejen seniorské týmy Česka a Slovenska pravidelně posilují hráči Viktorie, plzeňskou stopu najdeme během probíhající mezinárodní pauzy i v mládežnických výběrech. V týmu do 20 let je hned čtveřice hráčů.

Česko "A"

V původní nominaci A týmu české reprezentace se objevili čtyři viktoriáni. Michaela Krmenčíka, Tomáše Hořavu a Radima Řezníka doplnil také Jan Kopic, ten ale musel kvůli lehčímu zranění vynechat jak utkání se Slavií, tak i první reprezentační akci nové sezony, na které Češi vstoupí do Ligy národů. Mezi náhradníky pak trenér Jarolím uvedl také Luďka Pernicu.

  • 6. 9. 20:45 Česko–Ukrajina (Liga národů)
  • 10. 9. 18:00 Rusko–Česko (přípravný zápas)

Slovensko "A"

Ve slovenském výběru nechybí brankářská jednička Viktorie Matúš Kozáčik, ani středopolař Patrik Hrošovský. Oba se v týmu Jána Kozáka potkají také s bývalým viktoriánem Michalem Ďurišem. Před sebou mají stejně jako Češi soutěžní utkání s Ukrajinou, už ve středu večer se ale utkají v přípravě s Dánskem.

  • 5. 9. 20:45 Slovensko–Dánsko (přípravný zápas)
  • 9. 9. 15:00 Ukrajina–Slovensko (Liga národů)

Česko U21

Lvíčata pod vedením trenéra Vítězslava Lavičky stále ještě bojují o postup na třetí EURO U21 v řadě. V dalších dvou zápasech kvalifikačních bojů vyzvou San Marino a Řecko. V nominaci je například ex-viktorián Aleš Matějů, mezi náhradníky pak figuruje Dominik Janošek, který do Plzně přestoupil během léta a nyní hostuje na Slovácku.

  • 5. 9. 20:30 San Marino–Česko (Kvalifikace ME 2019)
  • 10. 9. 18:00 Česko–Řecko (Kvalifikace ME 2019)

Česko U20

Dvacítka odehraje první dvě utkání v rámci turnaje Under 20 Elite, v nichž se střetne s Německem a Portugalskem. V rámci této soutěže ji pak čekají ještě Polsko, Anglie, Švýcarsko, Itálie a Nizozemsko. V aktuálním výběru najdeme třeba Pavla Buchu nebo tři hráče, kteří aktuálně hostují mimo Viktorii – Martina Rychnovského, Michala Hlavatého a už zmiňovaného Dominika Janoška. Mezi náhradníky jsou také LukᚠPfeifer a JonᚠVais, kteří rovněž hostují v nižších soutěžích.

  • 7. 9. Německo–Česko (Under 20 Elite Tournament)
  • 11. 9. Česko–Portugalsko (Under 20 Elite Tournament)

Česko U19

V nominaci týmu U19 se objevují dva plzeňští útočníci. Ondřej Štursa, toho času hostující v pražské Dukle, a TomᚠKepl, který se v Plzni pod vedením trenérů Fořta a Žiláka připravuje na UEFA Youth League. Oba čekají v nadcházející přestávce jen dva přátelské zápasy. Na listině náhradníků jsou pak uvedení ještě Václav Míka, Pavel Hezoučký, Jakub Selnar a Pavel Šulc.

  • 8. 9. Nizozemsko–Česko (přátelské utkání)
  • 11. 9. Švýcarsko–Česko (přátelské utkání)

Foto: FAČR/Štěpán Černý