Po víkendu nastane první reprezentační přestávka v roce 2018. V nominacích národních týmů je hned několik viktoriánů! Do A-týmu české reprezentace bylo vybráno duo Jan Kopic – Michael Krmenčík, Patrik Hrošovský je pak součástí slovenského týmu.

Česká republika – A-tým
Karel Jarolím nominoval na přípravný China Cup v Nanningu útočníka Michaela Krmenčíka se záložníkem Janem Kopicem. Mezi náhradníky jsou pak Tomášové Hořava a Chorý. Reprezentace se utká 23. března s Urugayí a o tři dny později proti jednomu z dvojice Čína/Wales.

Slovensko – A-tým
Trenér Ján Kozák ve 24členné nominaci na Královský pohár v Bangkoku neopomněl na Patrika Hrošovského. Slovenský tým se v semifinále utká se Spojenými arabskými emiráty a následně dle výsledků poměří síly buď s domácím Thajskem, nebo Gabonem.

Česká republika – U21
Ve výběru trenéra Vítězslava Lavičky pro kvalifikační zápasy na ME 2019 s Chorvatskem a Řeckem je Miloš Kratochvíl, viktorián hostující v brněnské Zbrojovce. Mezi náhradníky se pak dostali Dominik Sváček a Jan Suchan, který z Viktorie hostuje v Senici.

Česká republika – U20
Bývalý kouč Plzně Karel Krejčí nominoval na Elite Tournament brankáře Dominika Sváčka a středopolaře Michala Hlavatého, jenž hostuje v Sokolově. Mezi náhradníky je Martin Rychnovský, který se rovněž nachází na hostování v druholigovém celku pod trenérem Pavlem Horváthem. Dvacítka se 22. března utká v Přešticích s Itálií a 27. března s Nizozemskem v Zeistu.

Česká republika – U19
Trenér Luboš Kozel oznámil nominaci na elitní fázi kvalifikace mistrovství Evropy 2018 obránce Jakuba Kadara a útočníka Ondřeje Štursu, v týmu jsou také JonᚠVais a LukᚠPfeifer, kteří hostují v třetiligových Domažlicích. Mezi náhradníky je stoper Filip Čihák. Češi v Itálii poměří síly s Polskem, Řeckem a domácím týmem.

Česká republika – U18
Jan Suchopárek začlenil do reprezentační osmnáctky pro přátelské zápasy s Dánskem v Hradci Králové a Lázních Bohdaneč obránce Václava Míku a záložníka Pavla Šulce. V seznamu náhradníků je brankářská dvojice Richard Mařík – Ondřej Valeš, záložníci Jakub Selnar s Václavem Uzlíkem a útočník TomᚠKepl.

Česká republika – U17
Národní tým do 17 let čeká elitní fáze kvalifikace ME 2018, konkrétně zápasy proti Srbsku, Španělsku a Ukrajině. Trenér Radek Bejbl vybral do své nominace obránce Jana Halásze s Karlem Žilákem, záložníka Matyáše Kodýdka a útočníka Adama Vrbu. Mezi náhradníky najdeme Dominika Fišera, Martina Rudu a Lukáše Václavíka.

Česká republika – WU17
Kouč Milan Matejka vybral do ženské reprezentace U17 záložnici Anitu Ajazi. V seznamu náhradnic je Adéla Holíková. Češký v elitní fázi kvalifikaci na ME narazí na Srbsko, Maďarsko a Itálii.

Všem viktoriánům držíme palce!