2. 12. 2017    Zápas

Vítězstvím 2:0 nad Jabloncem se Viktoria rozloučila s podzimní částí HET ligy

FC Viktoria Plzeň
18. Krmenčík
81. Krmenčík

16. kolo / Sobota 2. 12. 2017, 19:00 / Doosan Arena

16. kolo / Sobota 2. 12. 2017, 19:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:0

(1:0)

FK Jablonec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Havel – Hořava, Hrošovský – Petržela (73. Čermák), Kolář (85. Ivanschitz), Kopic – Krmenčík (89. Bakoš)

FK Jablonec

Valeš – Holeš, Pernica (C), Kysela, Hanousek – Masopust (69. Jovovič), Kubista (44. Považanec), Trávník (79. Doležal), Zelený – Mihálik, Tecl

statistiky

Branky: 18. Krmenčík, 81. Krmenčík, ŽK: Hubník – Holeš, Zelený, Jovovič, Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Hájek

Diváci: 8132

Poslední domácí představení roku 2017 absolvovala Viktoria Plzeň v sobotu 2. prosince. V utkání 16. kola HET ligy se lídrům tabulky postavil Jablonec. Předehru samotnému zápasu obstaral slavnostní moment věnovaný Danielu Kolářovi. Právě plzeňský záložník tímto zápasem vstoupil s 300 starty do klubu legend.

Na hrot plzeňského útoku se po zranění vrátil Michael Krmenčík, do úvodní šance zápasu se ale dostal jiný útočník, jenž je držitelem mistrovského titulu s Viktorií Plzeň. V 8. minutě převzal jablonecký Tecl na polovině hřiště míč, a ač stíhán Hrošovským, zvládl zakončit. Rozvlnil naštěstí jen boční sí. O čtyři minuty později po Kopicově přiuknutí střílel po zemi k tyči jubilant Kolář. Míč z jeho kopačky jen těsně minul tyč. Po čtvrthodině hry předvedl krásnou patičku ve vápně Michael Krmenčík, Kolářovu střelu ale vyrazil gólman Valeš na břevno. Hned vzápětí ale Krmenčík ukázal svou sílu. V osmnácté minutě převzal načasovanou přihrávku od Daniela Koláře, po které obstřelil brankáře hostí – 1:0! Další šanci měl ve 26. minutě Kopic, zblízka ale Valeše opřel míč jen o Valeše. Po další Krmenčíkově patě ve vápně z 29. minuty orazítkoval Hořava břevno. V celém prvním poločase viktoriáni herně dominovali a kromě několika protiútoků Jablonec do ničeho nepustili.

Úvod druhé ho poločasu se zdál opticky vyrovnanější než první půle, do šance se dostal až v 52. minutě Petržela, jehož ráno hostující gólman zklikvidoval. V 69. minutě zasvištěl míč z Kopicem rozehrávaného přímého volného kopu těsně vedle pravé tyče. O čtyři minuty později se rozhodl trenér Vrba poprvé sáhnout do základní sestavy. Na hřiště místo Milana Petřžely poslal Aleše Čermáka. V 79. minutě zase vyzkoušel pozornost Valeše halfvolejem Hořava. Brankář Jablonce byl na místě. To ovšem neplatilo o minutu později, kdy nejdříve Kolář nastřelil tyč a Michael Krmenčík byl tam, kde být měl. Z dorážky zvýšil na 2:0! V 85. minutě utkání odešel ze hřiště Daniel Kolář, opačným směrem putoval Andreas Ivanschitz. Za několik okamžiků za potlesku diváků opustil hřiště i dvougólový Krmenčík, novým mužem na trávníku se stal Marek Bakoš. Do závěrečného hvizdu se hra přelévala mezi oběma pokutovými územími, Plzeň zvítězila i v 16. kole a navýšila svůj bodový zisk na 46 bodů!

Související články