Sedm zápasů, sedm výher. Viktoriáni i nadále drží ligovou neporazitelnost, když v náročném utkání zdolali Fastav Zlín 2:1. Hodně se činil brankář Matúš Kozáčik, ve středu zálohy měl také napilno Diego Živulič, který na západ Čech přišel právě ze Zlína.

„Bylo to náročné utkání,“ má jasno Živulič. „V prvním poločase jsme úplně v klidu kombinovali, vedli jsme 2:0 a vše hrálo v nᚠprospěch. Podle mě jsme se vlastním gólem na 1:2 zbytečně dostali pod tlak. Chtěli jsme pak přidat třetí gól, což se bohužel nepodařilo, ale vyhráli jsme, což je nejdůležitější,“ doplňuje chorvatský záložník.

Podobný názor měl také brankář Matúš Kozáčik: „Kdybychom nedostali gól na 2:1, tak si myslím, že jsme v závěru hráli více v pohodě,“ říká slovenský brankář. Velmi těžký zákrok musel vytáhnout například v 66. minutě, kdy ho po rohovém kopu ohrozil Traoré. „Byla to nepříjemná situace, jsem rád, že se mi to povedlo vytáhnout. Určitě by byla komplikace, kdyby Zlín vyrovnal,“ doplňuje. Slova chvály pro něj našel i Živulič: „Matúš je obrovsky zkušený brankář. Je pro nás obrovské plus mít v týmu jak jeho, tak i Aleše Hrušku. Oba jsou výborní.“


Diego Živulič přišel do Plzně právě ze Zlína, během utkání to ale moc nevnímal. „Jak rozhodčí pískne, tak žádný jiný klub se mnou nemá nic společného. Jsem hráč Viktorky, hraju za Plzeň a pro emoce není prostor,“ deklaruje jasně. „Dnes jsme všichni bojovali jako mužstvo. Tři body jsou doma, pokračujeme na vítězné vlně a tak to chceme dělat i dál,“ zakončuje chorvatský záložník rozhovor.

Fotogalerie